vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEPreședintele brazilian Jair Bolsonaro renunță definitiv la vaccinul de Covid-19: Am consultat...

Președintele brazilian Jair Bolsonaro renunță definitiv la vaccinul de Covid-19: Am consultat noi studii, nu are sens

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a anunțat că, în cele din urmă, nu va accepta vaccinul împotriva Covid-19, după ce a pretins luni întregi că va fi „ultimul brazilian” care va fi vaccinat.

„Am decis să nu mă mai vaccinez. Am consultat noi studii. În plus, imunitatea mea este la maxim, de ce aș avea nevoie de vaccin?”, afirmă președintele, fără a specifica la ce studii se referă.

„Ar fi ca și cum ai paria zece reali la loterie pentru a câștiga doi, nu are sens”, insistă șeful statului brazilian, care în trecut a afirmat pe un ton ironic că vaccinul Pfizer ar putea „transforma oamenii în crocodili”, din cauza posibilelor efecte secundare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acuzat pentru proasta gestionare a crizei Covid

După ce a fost infectat cu SARS-Cov-2, în iulie 2020, Jair Bolsonaro a susținut în repetate rânduri că are un nivel suficient de anticorpi încât să fie scutit de vaccinare, o teză respinsă însă de epidemiologi. Foarte criticat pentru gestionarea crizei sănătății, într-o țară care tocmai a trecut pragul de 600.000 de decese, Jair Bolsonaro se opune ferm permisului de sănătate cerut de mai multe orașe mari din Brazilia pentru a accesa anumite locuri publice. „Pentru mine, libertatea este mai presus de orice. Dacă un cetățean nu vrea să fie vaccinat, este dreptul său, punct”.

Peste 71% din cei 213 de milioane de brazilieni au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid și 45% au fost vaccinați complet. Faptul că Jair Bolsonaro refuză să fie vaccinat a atras multe critici în străinătate, în special în timpul călătoriei sale la New York de luna trecută, cu ocazia Adunării Generale a Națiunilor Unite. A fost fotografiat în timp ce mânca pizza pe o stradă din New York, iar presa braziliană a spus în glumă că niciun restaurant nu l-ar fi putut primi, în lipsa unui permis de sănătate, potrivit SmartRadio.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. Inca un om sanatos la cap. Din pacate, intilnim din ce in ce mai putini oameni sanatosi la cap. Majoritatea sint complet deteriorati la mansarda, au luat-o razna cu căpuțul. Va trebui sa ne ferim de ei cit vom putea dar in acelasi timp va trebui sa-i si impiedicam sa ajunga in functii de conducere pentru ca dementii nu au ce cauta acolo.

  2. E de comparat acum Brazila cu tarile neomarxistilor din Suedia, Irlanda, Germania sau Franta. Vor fi rezultate tare interesante care vor arata ca piticii care conduc in Occident sint robii lu Big Pharma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE