sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATECoaliția pentru Națiune s-a prezentat oficial: Dan Puric, invitatul de onoare |...

Coaliția pentru Națiune s-a prezentat oficial: Dan Puric, invitatul de onoare | VIDEO

Partidul „Coaliția pentru Națiune” (CpN) și-a făcut intrarea, oficială, pe scena politică românească, sâmbătă 24 septembrie, în cadrul unei conferințe desfășurată în București.

La eveniment au luat parte fondatorii CpN, Dr. Răzvan Constantinescu, avocatul Dan Chitic, publicistul Iulian Capsali și activistul civic Aurelian Popa. Invitat de onoare: actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

„Coaliția, în forma ei politică, e doar o formă care s-a adăugat târziu pe ceva existent. Această coaliție a fost de facto a tuturor celor au luptat împotriva dictaturii, a abuzurilor și opresiunii, a dictatului din afara țării. Aceasta este coaliția.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Acum suntem doar în etapa în care ne arătăm celor din clasa politică. Atât.

Dan Chitic a spus că rezultatul firesc ale politicile suveraniste nu are ca urmare decât protecția și protecționismul în societatea românească. Protecționism național și social. Protecționism identitar și cultural”, a spus, printre altele, Dan Chitic.

La rândul său, Iulian Capsali, a declarat că nu-și putea închipui în decembrie 1989 că se va ajunge unde s-a ajuns în ultimii doi ani.

„Cine s-ar fi gândit în decembrie 1989 că vom scăpa de o teroare, de un regim criminal, autocrat, pentru a ajunge unde am ajuns în ziua de astăzi. Nu știu dacă am mai fi ieșit vreodată în stradă să ne punem viețile la bătaie pentru asta. Nimeni nu s-ar fi gândit că lucrurile se vor degrada într-un asemenea hal, mai ales dacă ne gândim cum au arătat ultimii doi ani.

Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani s-a întâmplat pentru că a existat o echipă care știa ce are de făcut și care avea oamenii în funcțiile cheie. La noi, fără serviciile secrete, care sunt captive și care primesc ordinele din afară, acest lucru n-ar fi fost posibil”, a menționat publicistul.

El a prezentat și documentul care va ghida activitatea CpN: Strategia de dezvoltare a României pe următorii 20 de ani a Academiei Române. Pentru a o putea implementa, însă, e nevoie ca România să redevină suverană, a adăugat el.

„România nu este un stat suveran și noi nu vom putea vreodată să facem ceva din această strategie extraordinară a Academiei, din acest simplu motiv. Recuperarea suveranității și a demnității naționale este obligatorie. Trebuie să redăm România românilor”, a concluzionat Capsali.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. hai sa zic ca circarul asta ar aduce o nota de buna dispozitie unei intruniri plictisitoare, desi cam banuiesc ce scopuri urmareste, si nu e nici pe departe atat de ortodox pe cat se da pe gura..
    Dar am vazut ca se pozeaza cu o starleta pe care au bagat-o in partid. Care e faza? Sau au fost obligati de ‘cineva’ sa se pozeze alturi de persoane dubioase, in scop compromitator, pentru a nu se crea concurenta pentru AUR ? Apropo, asta e un partid cu 4 lideri? Stai sa inceapa lupta pe putere..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE