ACTUALITATEVIDEO | Protest la Parlament și prin țară - Angajații din Poliție,...

VIDEO | Protest la Parlament și prin țară – Angajații din Poliție, penitenciare și militarii rezerviști nemulțumiți de actuala formă a bugetului de stat

Câteva sute de sindicaliști din Poliție, penitenciare, Poliția de Frontieră și din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale participă joi la un miting de protest în Piața Constituției, în timp ce câteva zeci de sindicaliști din Federația Sanitas participă la o altă manifestație, în fața Parlamentului, relatează Libertatea.

Protestele au început azi în jurul orei 12:00. în fața Palatului Parlamentului, iar în țară la prefecturile județelor Iași, Timiș și respectiv Cluj. Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC) a transmis că protestele „vizează nu doar drepturile cuvenite, ci și eficientizarea serviciului polițienesc derulat în slujba cetățenilor”.

„Se dezbate Legea bugetului și ne revendicăm drepturile cuvenite!…și ne bântuie, așa, o întrebare: oare, altor bugetari, altor angajați din privat, nu le pasă de viitorul lor și al celor ce vor urma?”, au transmis cei de la SNPPC, într-o postare pe Facebook, cu referire la protestul de la Parlament.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Urmare neaplicării legii salarizării, toate sindicatele polițiștilor, polițiștilor de frontieră și polițiștilor de penitenciare au decis astăzi, 20 decembrie a.c. să organizeze proteste comune”, anunță Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC), într-un comunicat de presă.

Angajații și pensionarii din Poliție, penitenciare și armată cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) și actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Polițiștii din Sindicatul Europol au început protestele chiar din 1 decembrie. „Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele Covid-ului. Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului. Nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar. În timp ce pentru alte categorii bugetare, legea salarizării deja se aplică în integralitate”, transmitea atunci Sindicatul Europol.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate