ACTUALITATEDr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș": După ce mă voi vaccina,...

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”: După ce mă voi vaccina, voi purta în continuare masca, nu vreau să creadă oamenii că îi păcălesc. În scurt timp, ne vom vaccina poate chiar și de două ori pe an

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, a declarat, duminică, la Radio România Actualități, că va purta masca și după vaccinare, păstrând totodată distanța socială, precizând că în prezent nu se știe cu exactitate cât durează imunitatea asigurată de vaccinare.

„În momentul de faţă nu ştim foarte clar totuşi cât va fi sau cât va dura această imunitate. Vedeţi că nici imunitatea naturală, câştigată după boală nu este foarte clar şi foarte limpede cât ar dura, câteva luni, patru luni, cinci luni, şase luni, vedeţi că încă nu s-au făcut publice date despre eventuale reîmbolnăviri, nu se cunoaşte încă în România un număr de persoane care s-ar fi reîmbolnăvit ca să putem să aflăm sau să ne dăm seama cam după cât timp şi în ce condiţii şi care sunt factorii care, să spunem, favorizează o reîmbolnăvire după o boală de genul ăsta.

Ca atare, nici despre vaccin, că spun cei care l-au creat că ar fi vorba de cinci, şase luni de zile sau că mai mult oricum decât imunitatea obţinută natural, vom vedea, practic vom vedea”, a spus Dr. Emilian Imbri, la Radio România Actualități.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acesta a anunțat că va purta mască și va păstra distanța socială și după vaccinare.

„Să ştiţi că eu personal după ce mă voi vaccina nu o să renunţ la mască şi voi purta în continuare masca şi nu vreau să creadă lumea că îi păcălesc. Sigur, o voi purta şi după ce fac rapelul, la 21 de zile, deci practic când în mod normal o să fiu sigur şi o sa mă testez să văd dacă am anticorpi, şi dacă am anticorpi, aş prefera totuşi, mă simt mai în siguranţă să port mască, şi să ştiţi că, încet, încet, te obişnuieşti să trăieşti mai la 2 metri distanţă de cei din jurul tău”, a precizat managerul Spitalului Victor Babeș.

Potrivit acestuia, așa cum se face vaccin în fiecare an împotriva gripei, așa o să fie și în cazul coronavirusului.

„Gândiţi-vă că avem o multitudine de virusuri şi diverse forme de gripe sezoniere autohtone şi internaţionale, poftim, care circulă de ani de zile, de când ne-am născut noi ne ocupăm de a ne împrieteni sau a ne certa cu astfel de fenomene şi de virusuri bineînţeles, şi pentru care s-au făcut deja vaccinări.

Deci faptul că facem, şi vă întreb, dar nu îmi răspundeţi, deci faceţi în fiecare an bănuiesc vaccinul împotriva gripei. Eu cel puţin îl fac, împreună cu colegii mei de-aici, în fiecare an facem vaccinul împotriva gripei. De ce îl facem în fiecare an? Să ne ferim din timp de gripa de gripa din anul respectiv. Sigur, probabil că în foarte scurt timp, cum spunea un domn, ieri, în timpul unei emisiuni, în foarte scurt timp ne vom vaccina în fiecare an sau poate de două ori pe an la început împotriva acestei gripe, acestei infecţii, iertaţi-mă”, a explicat dr. Emilian Imbri, potrivit sursei citate.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...