joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEElevii vor da examen de admitere pentru a intra la liceu

Elevii vor da examen de admitere pentru a intra la liceu

Elevii care finalizează gimnaziul vor da admitere la liceul la care își doresc să studieze. Cei care nu obțin un loc, vor da Evaluarea Națională, afirmă ministrul Educației.

Una dintre noile reglementări ce privesc noua lege a educației este introducerea unui examen de admitere la liceu, pentru elevii care finalizează studiile gimnaziale.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, toți elevii vor da admitere la liceele la care își doresc să studieze. Acesta afirmă că noua reglementare reprezintă o șansă în plus pentru a intra la liceul dorit.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„A fost o cerere repetată de mulți ani a colegilor care au demonstrat că pot să facă performanță, care solicită să selecteze printr-un concurs propriu, elevii.

Trebuie să îmbinăm excelența și echitatea. Excelența poate fi făcută în aceste colegii naționale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu în exclusivitate pentru Antena 3.

Ministrul a explicat că elevii vor da în primă instanță examenul de admitere la liceu și dacă nu vor reuși să ocupe un loc la liceul dorit mai pot avea o șansă dând Evaluarea Națională.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. oligofrenii astia nu stiu cum sa faca sa schimbe non stop cate ceva, ca sa ameteasca pe toata lumea, dar ca si imbunatatire de continut a materiei (nu ma refer la educatie curcubitacee) si calitatea profesorilor si salarii , adica pe lucrurile importante, nu fac nimic. Totul numai pe distrugere. In loc sa te focusezi pe invatat trebuie sa stai sa intelegi mecanismele prin care poti intra la liceu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE