ACTUALITATEDan Puric: S-au creat conflicte interne între cetățeni. Azi, problema României e...

Dan Puric: S-au creat conflicte interne între cetățeni. Azi, problema României e dacă te-ai vaccinat sau nu te-ai vaccinat. Asistăm pasivi la disoluția noastră

Actorul și regizorul Dan Puric spune că se urmărește crearea de conflicte interne între cetățenii României.

Apreciatul artist consideră că acest lucru se face intenționat, pentru dezbinarea românilor.

„Când se distruge un popor? Când nu mai e în același Duh. Ce voia Eminescu? Să fim în aceeași cugetare, în același Duh. De ce se fac astăzi eforturi din partea preşedinţiei şi guvernului şi a tuturor acestor marione­te ca noi să nu mai fim în același Duh? Cum spunea Demostene, acum 2.500 de ani, către atenieni: „Asta vi se face: vi se taie privirea către viitor şi sunteţi puşi să vă certaţi între voi”. Problema României astăzi este dacă eşti vaccinat sau nu eşti vaccinat, asta este problema! Noi trăim în mod pasiv şi sinucigaş. Suntem, cum spunea Kierkegaard, „poporul public”, domnule! Asistăm pasivi la disoluţia noastră. Este ceva inimaginabil! S-au creat conflicte interne între cetăţeni”, a explicat Dan Puric într-un interviu acordat revistei Familia Ortodoxă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Autorul „Omului frumos” spune că la nivel european, se urmărește izolarea tradițiilor. Dan Puric spune că toate reformele operate în educație au avut ca scop îndepărtarea copiilor de tradiție.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ce să mai păstrăm, din moment ce trăim o dezertare în masă?! Dacă o luăm aşa, toate reformele învăţămân­tului s-au făcut tocmai ca să-i îndepărteze sufleteşte pe copii de tradiţii. Părinții aceștia marcați de multinaționale și de multitasking, toți acești homo connecticus, ce moștenire dau ei mai departe, când ei sunt primii care sabotează tradiţia? Noi suntem primii sinucigaşi, dacă stăm să ne gândim. În general, Comunitatea Europeană vrea să facă din tradiţii un fel de rezervaţie, cam cum au făcut americanii din bieţii indieni. Dar tradiţia nu se păstrează în rezervaţii, ci tradiţia se respiră. Eminescu ţinea tot timpul cont de acest suflu, spunând că un stat, un guvern „trebuie să ţină cont de mişcările sufleteşti ale poporului”. Aceste mişcări sufleteşti provin din nişte adâncuri tainice, și se coagulează la suprafaţă în tradiţie. Dar noi, dimpotrivă, vom face încă cinci muzee de tradiţii, fără să mai avem acces sufletesc la ele”, a continuat el.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Am citit și întregul interviu. Vă mulțumesc. Incitant, ca mai totdeauna, discursul actorului, dar redat, din păcate, cu impardonabile și numeroase greșeli de punctuație, una de logică („Nu se poate compara”) și alte trei de limbă („de multitasking”, „unul din” și „să accesezi la”). Cam multe pentru un articol care ar fi trebuit să fie de înaltă ținută, fiindcă o cerea tema. Ideatic, subscriu.

  2. ,,,pai este un lucru rau ptr ca s-a reusit invrajbirea romanilor intre ei pe criterii sociale, politice, economice, iar mai nou cu vaccinurile astea (cine nu e vaccinist este impotriva noastra caci nu vrea binele omenirii, nu-i asa)… iar o cetate care nu este aparata de toti locuitorii ei este extrem de usor de cucerit de vrajmas si poate fi rasa de pe suprafata pamantului…

    • I-ai vedea tu pe tefelei apărând cetatea? Doar la știrea cu Faculatea de Drept remarcai că nu-s în stare nici să semneze o hârtie măcar, inutilă și aia. De pe baricade ăștia ar fi primii care-ar pofti dușmanii înauntru, că toleranță, diversitate, pacifism, dialog și ce alte tâmpenii mai au în cap. N-au atâta minte să aibă dubii măcar, sau grijă de sine să nu fie cobai, darămite grijă pentru alții. Cum să lași ceva de valoare pe mâna ăstora, cum să fim uniți când nu mai avem ideal comun?

      • …asta am vrut sa scot si eu in evidenta, faptul ca dupa 1990 s-a dus un atac concentrat la tot ceea ce inseamna traditii, istorie, cultura, spiritualitate, valori nationale, acele elemente care constituie liantul unui popor, elementele care-l definesc si care-l unesc, concomitent cu bagarea pe gat a mizeriilor consumeriste importate din Vest dar si cu procesul de saracire a romanilor…o parte din milioanele de romani plecati in pribegie peste granite s-au intors (ma rog, cei care au revenit) cu creierele spalate de asa-zisul `spirit occidental` si au devenit, la randul lor, direct sau indirect, constient sau nu, promotori ai ideilor proglobalizare care circula in Occidentul apostat, in detrimentul spiritului national. De aceea, vorba unei melodii a lui Puya, tot ce era romanesc era de rahat, iar tot ce era bun venea clar din afara…bineinteles aici si mass-media a avut un rol fundamental prin indobitocirea populatiei, promovarea insistenta a asa-ziselor sarbatori de prin Vest (poate in curand vom sarbatori si Thanksgiving Day, cine stie) si bagatelizarea/ironizarea traditiilor nationale si credintei (cine-si iubeste tara este invechit in conceptii si retrograd, ortodocsii traiesc in evul mediu intunecat, etc)…cat despre generatiile astea tinere educate in ideea `ubi bene ibi patria` ce sa zic, multi se vor pierde dar poate unii isi vor reveni la un moment dat in fire cand vor vedea, in curand probabil, prabusirea `civilizatiei` apusene, una frumos si stralucitor ambalata dar de fapt goala de continut…

  3. Înțeleg partea cu distrugerea tradițiilor, dar nu prea reușesc să pricep baiul cu dezbinarea oamenilor, sau cu polarizarea societății, cum am mai auzit. De ce-ar fi asta musai un lucru rău? Nu e normal ca de la un punct să se despartă apele, să se aleagă grâul de neghină? În același duh oricum nu mai eram din moment ce nu mai aveam aceleași valori și unii trageau deja de mult cu atâta avânt spre groapă. Cum să mai ai ceva în comun cu ăia pentru care doar acum câțiva anișori spitalele colcăiau de bacterii, doctorii erau șpăgari incompetenți, Poliția voia să îi omoare etc, apoi brusc era fix pe dos? Ducă-se! Unit cu masele îndobitocite oricum nu mai ai cum să fii decât dacă te îndobitocești și tu.

  4. Asa este, are mare dreptate Dan Puric. Nu doar ca se incearca din rasputeri bagatelizarea traditiilor stramosesti, scoaterea lor din sufletul copiilor si tinerilor, anularea lor practic, dar concomitent ni se baga pe gat mizeriile din Occidentul demonizat gen Halloween sau Valentines Day, scalambaieli care nu au nimic de-a face cu poporul roman. Mi se rupe inima cand vad ca de la an la an tot mai putini copii vin sa colinde in ajunul Nasterii Domnului (ma refer la oras, probabil la tara inca nu e chiar asa), iar din cei care vin unii nici nu stiu decat 3-4 fraze. Am ramas in schimb siderat cand anul trecut mi-au batut la usa 3 copii care m-au intrebat daca primesc cu…Hallowen, am ramas efectiv fara replica…poporul nostru moare incet dar sigur ptr ca asta isi doreste, a devenit extrem de pasiv, de indiferent, de ignorant si nepasator, a ajuns sa se balaceasca ca porcul in propriul borhot si nu vrea sa mai iasa de acolo…e cumplit ceea ce se intampla cu romanii, se rasucesc in morminte stramosii si martirii neamului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate