ACTUALITATEPartidă-eveniment de rugby: România întâlnește Scoția, primul test cu o echipă din...

Partidă-eveniment de rugby: România întâlnește Scoția, primul test cu o echipă din elita mondială după 15 ani

Echipa națională de rugby a României va întâlni în luna iulie, în primul meci test World Rugby din 2021, echipa Scoției. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când Stejarii joacă un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor 6, ultima partidă având loc tot cu Scoția, în 2006, informează Mediafax.

Cele două formații s-au întâlnit și în cadrul Cupelor Mondiale din 2007 și 2011.

Scoția ocupă locul 8 în clasamentul mondial, terminând ediția din acest an a Turneului celor 6 Națiuni pe locul 4, cu trei victorii în fața Angliei, 11-6, a Franței, 27-23, pe Stade de France și a Italiei, 52-10.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

România se află pe locul 18 în ierarhia World Rugby și este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franța din 2023, aflându-se pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship.

„Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generații pe care o avem la echipa națională acum, meciuri cu adversari din Tier 1, care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoția este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România va mai disputa în luna iulie, pe 3 iulie, ultima partidă din turul ediției 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia și Olanda și urmează a stabili și cel de al doilea meci test, programat pentru data de 17 iulie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...