duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEPartidă-eveniment de rugby: România întâlnește Scoția, primul test cu o echipă din...

Partidă-eveniment de rugby: România întâlnește Scoția, primul test cu o echipă din elita mondială după 15 ani

Echipa națională de rugby a României va întâlni în luna iulie, în primul meci test World Rugby din 2021, echipa Scoției. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când Stejarii joacă un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor 6, ultima partidă având loc tot cu Scoția, în 2006, informează Mediafax.

Cele două formații s-au întâlnit și în cadrul Cupelor Mondiale din 2007 și 2011.

Scoția ocupă locul 8 în clasamentul mondial, terminând ediția din acest an a Turneului celor 6 Națiuni pe locul 4, cu trei victorii în fața Angliei, 11-6, a Franței, 27-23, pe Stade de France și a Italiei, 52-10.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

România se află pe locul 18 în ierarhia World Rugby și este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franța din 2023, aflându-se pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship.

„Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generații pe care o avem la echipa națională acum, meciuri cu adversari din Tier 1, care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoția este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România va mai disputa în luna iulie, pe 3 iulie, ultima partidă din turul ediției 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia și Olanda și urmează a stabili și cel de al doilea meci test, programat pentru data de 17 iulie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE