ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila nu neagă posibilele efecte secundare ale noului vaccin, însă...

Dr. Alexandru Rafila nu neagă posibilele efecte secundare ale noului vaccin, însă spune că ele vor fi monitorizate. Dacă reacțiile adverse pun în pericol sănătatea, vaccinarea se oprește

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a discutat, marți seara, despre eventualele efecte secundare ale vaccinului anti-covid, spunând că ele vor fi atent monitorizate într-un sistem electronic de raportate.

„Oricine va face acest vaccin va avea posibilitatea să raporteze imediat, în timp real, dacă apare vreo reacție adversă”, a spus dr. Alexandru Rafila, marți seara, la Antena3.

„Orice reacție adversă va fi monitorizată și introdusă într-un sistem electronic de raportare. Aici este vorba despre un parteneriat între Institutul Național de Sănătate Publică și Agenția Națională a Medicamentului, iar oricine va face acest vaccin va avea posibilitatea să raporteze imediat, în timp real, dacă apare vreo reacție adversă.

Dacă se constată cumva că reacțiile adverse sunt grave, pun într-un fel în pericol sănătatea, cu siguranță se oprește vaccinarea până la clarificarea cauzelor și nu continuă decât în condiții de siguranță”, a menționat dr.Alexandru Rafila.

Totuși, dr. Rafila a precizat că nu sunt așteptate alte efecte secundare decât cele care au fost observate în testarea vaccinului.

„Până acum au fost reacții de durere la locul administrării, subfebrilitate sau un ușor disconfort pentru o perioadă de câteva ore. Nimic altceva, cel puțin din ce relatează producătorii. Aceste efecte adverse caere sunt totdeauna contabilizate vor fi verificate de Agenția Europeană a Medicamentului”, a explicat dr. Rafila.

După cum a relatat R3Media, președintele Iohannis a anunțat, marți, că strategia de vaccinare va fi făcută publică săptămâna viitoare, campania națională de vaccinare urmând să fie coordonată de medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...