ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila nu neagă posibilele efecte secundare ale noului vaccin, însă...

Dr. Alexandru Rafila nu neagă posibilele efecte secundare ale noului vaccin, însă spune că ele vor fi monitorizate. Dacă reacțiile adverse pun în pericol sănătatea, vaccinarea se oprește

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a discutat, marți seara, despre eventualele efecte secundare ale vaccinului anti-covid, spunând că ele vor fi atent monitorizate într-un sistem electronic de raportate.

„Oricine va face acest vaccin va avea posibilitatea să raporteze imediat, în timp real, dacă apare vreo reacție adversă”, a spus dr. Alexandru Rafila, marți seara, la Antena3.

„Orice reacție adversă va fi monitorizată și introdusă într-un sistem electronic de raportare. Aici este vorba despre un parteneriat între Institutul Național de Sănătate Publică și Agenția Națională a Medicamentului, iar oricine va face acest vaccin va avea posibilitatea să raporteze imediat, în timp real, dacă apare vreo reacție adversă.

Dacă se constată cumva că reacțiile adverse sunt grave, pun într-un fel în pericol sănătatea, cu siguranță se oprește vaccinarea până la clarificarea cauzelor și nu continuă decât în condiții de siguranță”, a menționat dr.Alexandru Rafila.

Totuși, dr. Rafila a precizat că nu sunt așteptate alte efecte secundare decât cele care au fost observate în testarea vaccinului.

„Până acum au fost reacții de durere la locul administrării, subfebrilitate sau un ușor disconfort pentru o perioadă de câteva ore. Nimic altceva, cel puțin din ce relatează producătorii. Aceste efecte adverse caere sunt totdeauna contabilizate vor fi verificate de Agenția Europeană a Medicamentului”, a explicat dr. Rafila.

După cum a relatat R3Media, președintele Iohannis a anunțat, marți, că strategia de vaccinare va fi făcută publică săptămâna viitoare, campania națională de vaccinare urmând să fie coordonată de medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...