ACTUALITATE Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid, promova carantina încă din...

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid, promova carantina încă din 2019, ca soluție pentru limitarea virusului gripal

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid, susținea încă din 2019  ideea de carantină, despre care spunea că nu trebuie privită ca o măsură extremă, ci ca una de limitare a răspândirii virusului gripal.

Carantina nu ar trebui privită ca o măsură extremă sau ieşită din comun, ci ca o măsură de limitare a răspândirii virusului gripal, spunea Valeriu Gheorghiţă în februarie 2019, după cum relata Agerpres la momentul respectiv.

„(…) La gripă, modul de transmitere este preponderent aerogenă, riscul de contagiozitate este semnificativ crescut.

Carantina nu ar trebui să o privim ca pe o măsură extremă sau ieşită din comun. Noi, ca infecţionişti, suntem destul de obişnuiţi cu această măsură de prevenţie, mai ales că nu aplicăm carantina doar în cazul infecţiilor respiratorii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Atâta timp cât vorbim despre infecţii potenţial severe cu germeni cu rezistenţă modificată la antibiotice, cu rezistenţă extinsă, infecţii cu clostridium difficile, evident că aplicăm la o scară mai mică sau mai mare diverse măsuri de carantinare şi de limitare accesului vizitatorilor sau aparţinătorilor la pacientul cu boală manifestă clinic”, spunea medicul Valeriu Gheorghiţă într-un interviu publicat pe site-ul unităţii medicale, potrivit sursei citate.

După un an, în contextul pandemiei, carantina a fost impusă de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central,  va fi coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid, a anunțat, marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate