joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMedicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid, promova carantina încă din...

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid, promova carantina încă din 2019, ca soluție pentru limitarea virusului gripal

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid, susținea încă din 2019  ideea de carantină, despre care spunea că nu trebuie privită ca o măsură extremă, ci ca una de limitare a răspândirii virusului gripal.

Carantina nu ar trebui privită ca o măsură extremă sau ieşită din comun, ci ca o măsură de limitare a răspândirii virusului gripal, spunea Valeriu Gheorghiţă în februarie 2019, după cum relata Agerpres la momentul respectiv.

„(…) La gripă, modul de transmitere este preponderent aerogenă, riscul de contagiozitate este semnificativ crescut.

Carantina nu ar trebui să o privim ca pe o măsură extremă sau ieşită din comun. Noi, ca infecţionişti, suntem destul de obişnuiţi cu această măsură de prevenţie, mai ales că nu aplicăm carantina doar în cazul infecţiilor respiratorii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Atâta timp cât vorbim despre infecţii potenţial severe cu germeni cu rezistenţă modificată la antibiotice, cu rezistenţă extinsă, infecţii cu clostridium difficile, evident că aplicăm la o scară mai mică sau mai mare diverse măsuri de carantinare şi de limitare accesului vizitatorilor sau aparţinătorilor la pacientul cu boală manifestă clinic”, spunea medicul Valeriu Gheorghiţă într-un interviu publicat pe site-ul unităţii medicale, potrivit sursei citate.

După un an, în contextul pandemiei, carantina a fost impusă de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central,  va fi coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid, a anunțat, marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE