sâmbătă, octombrie 5, 2024
ACTUALITATEFOTO | La Cluj, o carmangerie a inventat „taxa pe gătit” și...

FOTO | La Cluj, o carmangerie a inventat „taxa pe gătit” și „taxa de cuptor”

Carmangeria „Moldovan” din Cluj-Napoca a introdu „taxa de gătit” și „taxa de cuptor”, stârnind revoltă în rândul consumatorilor, scrie Știri de Cluj.

Un client a rămas uimit în fața acestei „inovații”.

„Venise ora de prânz și m-am gândit să mă duc pe strada Dunării, să mănânc la Moldovan, unde mâncasem întotdeauna porția de ceafă cu cartofi prăjiți, maxim 20 de lei plăteam întotdeauna. Azi am decis să cumpăr piept grill tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei…

Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor…Taxa de cuptor de 8 lei!!! Moldovane de mâine închiriezi pui taxa și pe furculiță și cuțit sau de șezut? Nesimțire! Taxe pentru proști… vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo”, a relatat bărbatul pentru  Știri de Cluj.

Cealaltă „minune”, taxa de gătit, este de 3 lei/100g, așa cum arată un anunț al Carmangeriei.

În apărarea sa, unitatea afirmă că a introdus aceste prețuri la sugestia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

„Da, am introdus taxa de cuptor. Am făcut o modificare! Înainte aveam niște meniuri cu un preț fix, iar acum la recomandarea domnilor de la ANPC am făcut acest lucru. Am anulat vechile meniuri și am extins oferta. Acum se pot comanda și vechile meniuri, dar și orice alt produs din magazin, care poate fi gătit”, a declarat Raluca Rus, directorul Carmangeriei Moldovan, pentru Știri de Cluj.

Întrebată dacă taxa are legătură cu prețul gazelor, aceasta a spus că nu: „Am renunțat la meniuri pentru că era o gamă limitată de produse. Nu are legătură cu prețul gazului, ci ne-am extins gama de produse”. 

Directorul Carmangeriei Moldovan a mai punctat că nu s-au păstrat vechile prețuri cu meniuri fixe pentru că „nu  se poate prăji piept de pui lângă ceafă marinată”, de aici ar fi venit și ideea „taxei de cuptor” de 8 lei.

În punctul de vedere al companiei, se neagă că reprezentantul ar fi spus „nu  se poate prăji piept de pui lângă ceafă marinată”.

Conform celor de la Carmangerie, taxele erau și înainte, dar anunțul de la fața locului evidențiază că taxa a intrat în vigoare de la 10 ianuarie (foto sus).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE