vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEDorel Vișan: Azi, tot ce a fost defect a devenit virtute și...

Dorel Vișan: Azi, tot ce a fost defect a devenit virtute și invers. Dacă eu sunt mândru de identitatea mea românească și de valorile acestui neam, eu devin un fel de xenofob, un naționalist șovin

Marele actor Dorel Vișan a declarat că în zilele noastre lucrurile s-au întors pe dos: virtuțile au devenit defecte și defectele au devenit virtuți. El a făcut aceste afirmații în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus.

„Pot să spun observația mea că s-a întors mașina lumii. Noi nu mai avem practica marilor virtuți. Tot ce a fost odată virtute și merit a devenit astăzi defect. Tot ce a fost defect a devenit virtute și merit. Acum dacă te naști alb poți să fi rasist, dacă ai patru copii cu aceiași femeie și ai trăit cu ea 40 de ani, astăzi ești un tăntălău depășit. Dacă ai fost crescut de familie într-o rigoare și mulțumești părinților, astăzi ești un fel de torționar de copii, împotriva creșterii armonioase a copiilor liberi.

S-au schimbat lucrurile. Dacă eu sunt mândru de identitatea mea românească și de valorile acestui neam, eu devin un fel de xenofob, un naționalist șovin. Aș da și alte exemple dar pe urmă am alte și alte defecte. Această este mașină lumii și noi mergem cu ea înapoi.

În ce privește starea națiunii române, nu s-a schimbat cu nimic de acum 100 de ani de la Eminescu. Eminescu a scris într-un articol exact despre această stare a națiunii de astăzi. A spus așa: istoria vă va condamna. Am asista cum ați devenit milionari peste noapte fără a putea explica. Ați plâns pe umărul alegătorului și după ce v-a ales i-ați vândut și cămașa, ați uitat de el și ați întors obrazul străinului fără să va dați seama că palma primită de voi a fost pe obrazul țării. Această este starea nației de astăzi care a fost și acum 100 și ceva de ani”, a declarat Dorel Vișan la Realitatea PLUS.

Recent, Dorel Vișan a împlinit 85 de ani.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate