joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEDELIRUL: Un fotbalist britanic, pedepsit pentru un mesaj postat pe net pe...

DELIRUL: Un fotbalist britanic, pedepsit pentru un mesaj postat pe net pe vremea când era COPIL

Fotbalistul britanic Marc Bola (23 de ani) a fost deferit judecății Federației Engleze de Fotbal, după ce i s-a descoperit un mesaj considerat „insultător și/sau abuziv și/sau nepotrivit” cu referințe la „orientarea sexuală” postat pe vremea când avea 14 ani.

În funcție de decizia instanței fotbalistice, Bola riscă o pedeapsă minimă constând într-un avertisment scris. Maximul este o suspendare de trei etape, informează Talksport.

Surprinzător sau nu, acesta nu este primul caz de acest gen. Un alt fotbalist englez, Jarrod Bowen, a primit un avertisment scris și trimis la un curs de educație, după o postare pe Twitter pe care a făcut-o pe vremea când avea 15 ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cel mai rău a avut de suferit vedeta cricket-ului britanic, Ollie Robinson. Acesta a fost suspendat pentru opt partide și amendat cu 3.200 de lire, pentru postări de când avea 18, respectiv 20 de ani.

Acest gen de pedepse a fost criticat de unii, dar și aplaudat de către alții. Fostul fotbalist Carlton Cole spune că nu se poate continua cu căutarea postărilor pe care sportivii le-au făcut în copilărie, deoarece acum sunt oameni maturi și gândirea lor este diferită.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cred că atunci când ai 14 ani, nu prea știi ce spui. Sunt de acord cu educarea, dar nu poți căuta prin postări de-acum 10 ani. Unde se va opri totul?”, a spus Cole la TalkSport.

Dar alții nu sunt de-aceeași părere. Michael Carberry, fost jucător de cricket, consideră că Ollie Robinson ar fi trebuit să-și piardă cariera pentru postările de-acum șapte-opt ani. El cere pedepse mai mari pentru cei care postează mesaje rasiste online, indiferent ce vârstă au.

„Trebuie să existe sancțiuni mai dure. Dacă asta înseamnă distrugerea carierei cuiva, atunci așa să fie. Destul e destul. Forul tutelar trebuie să pună piciorul în prag”, a argumentat el.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Pare absurd doar până le pricepi jocul. Scopul nu-i atât pedeapsa în sine – care poate fi mai mult simbolică, ca-n cazul de față, cât expunerea repetată la ideea că așa e normal și o poți păți și tu, ca să ajungi să te autocenzurezi. Dovadă și că tentativele de împotrivire sunt anemice și merg în genere pe principiul “eh, era mic și prost”, nicidecum că în fond nici nu e mare scofală și trebuie să încetăm cu toată smiorcăiala asta penibilă. Deja a ajuns să fie luată de bună crima de cuvânt interzis sau jignire, deci probabil peste 10 ani lumii o să i se pară normal și amenda câtă vreme nu e și concediere, apoi și concedierea câtă vreme nu e și pușcărie șamd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate