marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEDonald Tusk vrea liberalizarea avortului la cerere. Polonezii se opun într-o majoritate...

Donald Tusk vrea liberalizarea avortului la cerere. Polonezii se opun într-o majoritate de 63%

O majoritate semnificativă din Polonia, 63%, e împotriva liberalizării accesului la avort pentru femeile care „pur și simplu nu vor să aibă un copil”, potrivit celei mai recente cercetări a Centrului de Cercetare a Opiniei Publice (CBOS), citat de Agenția Catolică de Informații (KAI), potrivit Remix News.

Seimul polonez urmează să voteze proiectele de lege care ar permite avortul până în a 12-a săptămână de sarcină fără a necesita un motiv specific. După venirea lui Donald Tusk la putere, în Seim au apărut mai multe proiecte de lege legate de avort. Președintele Sejmului Szymon Hołownia a anunțat că aceste propuneri vor fi deliberate în cadrul sesiunii parlamentare din aprilie.

Cel mai recent sondaj al CBOS arată, de asemenea, un sprijin sporit pentru liberalizarea legilor avortului în cazuri extreme. Acestea se referă la momentele în care viața sau sănătatea femeii este în pericol sau în cazuri de viol ori incest. Cu toate acestea, majoritatea populației poloneze rămâne fermă împotriva adoptării unor legi care acordă dreptul la „avort la cerere” sau din motive socio-economice.

Sondajul arată că majoritatea polonezilor rămân ferm împotriva avortului

Datele arată că doar aproximativ o treime dintre respondenți, 29%, doresc ca legea să permită avortul în cazurile de dificultăți financiare sau personale grave. Doar 12% dintre polonezi susțin ferm această poziție. 17% sunt oarecum oarecum de acord. În plus, doar 12% dintre polonezi cred că avortul ar trebui să fie o opțiune atunci când o femeie „pur și simplu nu vrea să aibă un copil”. La fel, 17% sunt oarecum de acord. O proporție decisivă de 41% dintre respondenți se opun cu fermitate avortului în aceste circumstanțe. 22% sunt de asemenea oarecum împotrivă. Totalul celor care se opun e de 63%.

În cazurile în care sănătatea sau viața mamei este amenințată, 66% consideră că avortul ar trebui permis. Alți 26% sunt oarecum de acord. Următorul scenariu cel mai susținut pentru avortul legal este în cazurile de viol sau incest. 62% sunt puternic favorabili și 25% oarecum favorabili. Potrivit CBOS, majoritatea polonezilor susțin și avortul atunci când sănătatea mamei este în pericol. 57% susțin puternic și 30% oarecum.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. au venit satanele la putere și au sete de sânge și de moarte.

    Occidentalizarea incepe cu promisiunea bogăției și prosperității și după ce te-au prins incep cu masacrarea inocenților ca un fel de preț satanic pentru că suntem bogați.

    Polonia și-a făcut economia și reformele fără să plătească prețul satanic. Iar acum vine Satana să le ceară obolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE