marți, martie 5, 2024
ACTUALITATENoua realitate din Polonia | Guvernul condus de Tusk vrea să permită...

Noua realitate din Polonia | Guvernul condus de Tusk vrea să permită persoanelor transgender să intre în armată

Ministerul polonez al Apărării Naționale are în vedere integrarea persoanelor transgender și intersexuale în rândurile armatei. Mișcarea vine după ce guvernul liberal de stânga condus de Donald Tusk a preluat puterea, conform Remix News.

Oficialii ministerului au remarcat că iau în serios problema accesului restricționat la serviciul militar pentru persoanele transgender și intersexuale. Ei caută posibilități de a revizui reglementările în acest domeniu. Răspunsul a venit la o întrebare a Gazetei Wyborcza, cu privire la deschiderea armatei față de aceste persoane.

Din punct de vedere istoric, persoanele care se identifică ca transgender au fost interzise de la serviciul militar în Polonia. Această certitudine nu a mai fost contestată până acum. Cu toate acestea, sub guvernarea lui Tusk și a coaliției sale, această politică poate suferi schimbări revoluționare.

În urma unei schimbări în conducere, actuala direcție a Ministerului Apărării, condusă de Władysław Kosiniak-Kamysz, „analizează” potențialul de schimbări de reglementare care nu ar mai clasifica tulburările de identitate de gen drept „boală sau defect”. Această informație a rezultat tot din răspunsul ministerului la o anchetă a Gazetei Wyborcza.

Biroul de presă al ministerului a menționat că propunerile de modificări privind evaluarea eligibilității serviciului militar și procedurile comisiilor medicale militare pentru persoanele transgender și intersexuale au fost propuse în consultări interdepartamentale, dar nu au fost aprobate de conducerea conservatoare anterioară a Ministerul Apărării Naționale.

Biroul de presă al ministerului a adăugat:

„Vrem să ne asigurăm că luăm în serios problema accesului restricționat la serviciul militar pentru persoanele transgender și intersexuale. Analizăm posibilitatea modificării reglementărilor în acest sens”, a precizat Ministerul.

În 2020, purtătorul de cuvânt al drepturilor civile, acum ministru al Justiției Adam Bodnar, a deplâns într-o scrisoare către ministrul Mariusz Błaszczak că persoanele transgender „au accesul restricționat la serviciul militar” și a făcut apel la schimbarea acestei situații.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE