joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDOCUMENT | Traian Băsescu și-a turnat la Securitate un coleg pentru că...

DOCUMENT | Traian Băsescu și-a turnat la Securitate un coleg pentru că „elogiază modul de viață din apus” și că „apreciază negativ drepturile și libertățile tineretului nostru”

Încă o Notă dată la Securitate de informatorul Petrov: Băsescu și-a turnat un coleg că „elogiază modul de viață din apus” și că „apreciază negativ drepturile și libertățile tineretului nostru”.

GIP a publicat un nou document al CNSAS care arată că Traian Băsescu și-a turnat un coleg de la Institutul de Marină, Constantin Simionescu, pe motiv că acesta îi spunea că în Occident tinerii au mai multe drepturi și sunt mai liberi decât în România comunistă, unde sunt controlați și supravegheați.

Nota, semnată cu numele conspirativ Petrov, a fost dată în 15.05.1976, fiind primită de locotenent colonelul de Securitate Tudor Gheorghe. Nota a fost descoperită de CNSAS în dosarul de urmărit al lui Constantin Simionescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Turnătorul Petrov discuta cu colegul său Simionescu „pe diverse teme”, după care îl turna la Securitate: „În cadrul discuțiilor sale elogiază modul de viață din apus și, în special referitor la tineret, apreciază <libertinajul> din apus, unde după spusele lui fiecare face ce vrea, fără a fi controlat și supravegheat.” „De asemenea – mai spunea informatorul Petrov – Simionescu a apreciat negativ drepturile și libertățile tineretului nostru”.

Băsescu și-a turnat de asemenea colegul că joacă jocuri de noroc, lipsește de la cursuri, se sustrage de la program. Petrov a informat Securitatea și că Simionescu a avut relații intime cu o fată începând din anul I, dar nu s-a căsătorit cu ea decât în anul III.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nota dată de Petrov a fost folosită de Securitate împotriva lui Constantin Simionescu. Potrivit CNSAS, într-un raport privind pe elevul Simionescu Constantin, din cadrul Institutului de Marină din30.07.1976, semnat de locotenentul colonel de Securitate Bucur Gheorghe (șeful Serviciului Contrainformații Marină) se arată: „Colaboratorul <Petrov> relatează că elevul Simionescu C. are o comportare și concepție necorespunzătoare /…/, face comparații nejuste referitor la condițiile de viață ale tineretului din țara noastră, față de condițiile de viață ale tineretului din Occident”, precizează Grupul de Investigații Politice.

Documentul CNSAS poate fi citit aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Unde putem citi ce anume exact dezaprobați în colaborarea cetățenilor cu autoritățile vremii ? Că eu văd că și autoritățile lumii libere folosesc continuu servicii de informații și informatori. Mai exact, cetățenii își dau „de bună voie” (mai în glumă, mai în serios) informațiile în servicii de telecomunicații care nu le aparțin, și primesc asigurări repetate că „datele le sunt în siguranță, că nu vor fi … vândute etc.” Cert este că serviciile află gratuit, fără să se „mânjească” precum amărâții lor omologi din blocul URSS.

    Dacă vă imaginați că serviciul public de criptaj este o problemă, ori că îl folosesc mulți … Vicky însăși nu pare să-l fi folosit – ori l-a folosit degeaba – în ajunul victoriei pe Maidan.

  2. Ee, a mai făcut și el, sărăcuțul, ca orice om mișmașuri în tinerețe, de care mai tot aflăm cu țârâita, între două hăhăieli și păreri mahmurice. Dar în rest e băiat bun, finuț, conservator, creștin, veritabilă opoziție, chiar și când vorbește de legalizarea prostituției. Măcar a fost sincer și-a recunoscut tot, chiar și în ceasul al 12-lea. Nu, Neamțule? Noroc că ești ocupat nevoie mare cu antreprenoriala și coachingul și foarte foarte multele conferințe și nu ai timp să urmarești cancanuri de-astea, altfel ți s-ar face o jenă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE