ACTUALITATEFit for 55 | Polonia pune bazele unei coaliții de țări care...

Fit for 55 | Polonia pune bazele unei coaliții de țări care să lupte împotriva interzicerii de către UE a mașinilor pe benzină și diesel: Trebuie să blocăm în mod eficient toate propunerile care ar putea avea efecte economice negative pentru cetățeni

Nu toată lumea este de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice mașinile pe benzină și diesel, o serie de țări reunindu-se în opoziție față de această propunere.

Polonia și Cehia vor pune bazele unei coaliții de țări care se opun interzicerii vehiculelor care emit CO2 până în 2035, care a fost propusă de Comisia Europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Müller.

Müller a fost întrebat despre planul UE de a interzice producția de vehicule care utilizează motoare cu ardere internă până în 2035 într-un interviu acordat TVP Info, parte a televiziunii publice poloneze.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Müller a spus că poziția guvernului polonez cu privire la această interdicție a fost negativă și „prim-ministrul Mateusz Morawiecki împreună cu ministrul climei Anna Moskwa au purtat discuții cu privire la construirea unei coaliții de țări care se vor opune interdicției, cu guvernul ceh printre altele”.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că guvernul polonez a ajuns deja la un acord cu Praga pentru a fi uniți împotriva interdicției propuse.

„Să ne amintim că de la jumătatea anului, Cehia își va asuma președinția rotativă a Consiliului UE, așa că ne bazăm pe aceștia să ia măsuri pentru blocarea sau amânarea acesteia”, a spus el.

Müller a mai spus că situația geopolitică s-a schimbat diametral după începerea invaziei ruse în Ucraina, motiv pentru care Polonia trebuie să „blocheze în mod eficient toate propunerile care ar putea avea efecte economice negative pentru cetățeni”.

Pe 8 iunie, Parlamentul European a susținut o propunere a Comisiei Europene de interzicere totală a vehiculelor noi care emit CO2 până în 2035, precum și modificări ale obiectivelor privind emisiile de CO2 ca parte a pachetului Fit for 55.

„Acest anunț că va avea loc un fel de „atac” asupra mașinilor cu ardere în următorii doi-trei ani sub formă de taxe mari este pur și simplu un basm; nu există așa ceva și nu intenționăm să facem așa ceva”, a declarat Jarosław Kaczyński, liderul partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), la mijlocul lunii iunie, conform Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate