OPINII21 martie ne bate la ușă!

21 martie ne bate la ușă!

Ziua Internațională a Sindromului Down se apropie cu pași repezi. Echipa EUforTrisomy21 România a lansat azi un comunicat de presă despre ce acțiuni se desfășoară în această perioadă, cât și despre cele ce urmează.

Cine sunt EUfortrisomy21?

,,EUfortrisomy21 este o comunitate de părinți de copii cu sindrom Down, înființată cu scopul de a promova drepturile persoanelor cu sindrom Down în 4 domenii prioritare: vizibilitatea, non-discriminarea, sănătatea, autonomia.

EUfortrisomy21 este un proiect lansat de asociația Tombée du nid, Franța. Și alte asociații ni s-au alăturat în calitate de parteneri pentru a marca împreuna ziua de 21 martie (pentru mai multe informații: consultați site-ul web www.eufortrisomy21.eu).”

Pe pagina dedicată de FB a echipei România găsim detalii despre campania de postere 2021:

,,Zilnic, în perioada 01-21 martie, sub egida ”Conectați creăm valoare pentru 2030”, comunitatea de părinți EU for Trisomy 21, beneficiind de voluntariatul asociațiilor: ALDO-CET Băilești, APCSD Cluj, DART Târgu Jiu, publică în România o succesiune de postere care înfățișează conexiunea unei persoane cu sindrom Down cu un susținător al acesteia (europarlamentar, politician, expert, actor, interpret, dirijor, regizor, medic, terapeut, profesor, sportiv, jurnalist, activist, etc) sub forma unor mesaje care susțin dezvoltarea durabilă a tuturor. Aceste punți de legătură cu societatea civilă sprijină participarea deplină, eficientă și incluzivă a persoanelor cu sindrom Down pentru a produce schimbarea necesară creșterii calității vieții lor și îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare durabilă.”

Totodată, EUfortrisomy21 propune trei proiecte:

,,• 1 proiect dedicat reflectării: o conferință online va fi organizată în zilele ce precedă data de 21 martie – ,,Ce poate face Europa pentru persoanele cu sindromul Down?” în 18 martie, ora 15.00 (online, participare gratuită – n.n.);

  • 1 proiect festiv dedicat sărbătoririi comune (se va reveni cu un comunicat despre provocarea la dans – https://www.youtube.com/watch?v=G5v2sx6Gq0U);
  • 1 proiect fără precedent menit să provoace liderii politici, determinându-i să acționeze.

Acest al treilea proiect se adresează liderilor politici europeni, cu precădere eurodeputaților : EUfortrisomy21 le cere să se întâlnească cu o persoană cu sindrom Down (sau cu un părinte) din propria țară, pentru a sărbători împreună Ziua internațională a persoanelor cu sindrom Down).”

Puteți afla de pe pagina proiectului cum puteți să le fiți alături.

Comunicatul integral e disponibil aici.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...