ACTUALITATEDinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB, după ce Becali a zis...

Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB, după ce Becali a zis că batalionul Azov este neo-nazist. Directorul centrului Simon Wiesenthal din Israel îi dă dreptate românului: Sunt neo-naziști în Ucraina, inclusiv în Azov

Echipa ucraineană, Dinamo Kiev, a anunțat că va anula meciul amical pe care urma să-l dispute contra celor de la FCSB, informează DigiSport.

Conform clubului kievean, aceștia au considerat inacceptabile declarațiile făcute de patronul FCSB, Gigi Becali, despre batalionul Azov. Becali afirmase că aceste formațiuni paramilitare sunt „naziști”.

„Conducerea lui Dinamo Kiev consideră inacceptabilă declaraţia patronului FCSB, Gigi Becali, despre regimentul ucrainean Azov şi nu vede cum ar fi posibil să se dispute acest meci. Acest lucru i s-a adus la cunoştinţă clubului FCSB, la o zi după declaraţiile respective.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Dinamo Kiev le mulţumeşte FCSB şi patronului Gigi Becali pentru ajutorul lor în organizarea procesului de pregătire a echipei noastre în România, dar subliniază că acum prioritatea este independenţa ţării noastre şi a tuturor celor care o asigură, militar şi diplomatic.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

În locul meciului cu FCSB, echipa noastră va disputa un meci caritabil cu actualul lider al campionatului României şi campioana en titre, CFR Cluj. Meciul va avea loc la 20 aprilie”, se arată în comunicatul campioanei Ucrainei.

Cu toate acestea, chiar acum două zile, istoricul americano-evreu Efraim Zuroff (foto), cunoscut „vânător de naziști” și directorul centrului Simeon Wiesenthal din Israel, a confirmat că nu există nicio îndoială că în Ucraina sunt naziști, inclusiv în batalionul Azov.

El a făcut aceste declarații pentru ziarul canadian Ottawa Citizen, acuzând totodată și Guvernul Trudeau că i-a antrenat pe acești neo-naziști pe teritoriul canadian. Conform publicației amintite, cel puțin un soldat ucrainean antrenat în Canada a fost confirmat ca purtând însemne naziste pe teritoriul acestei țări nord-americane.

„Guvernul canadian a eșuat în ceea ce trebuia să facă. Este responsabilitatea ministerului canadian al apărării să știe exact pe cine antrenează. Nu există îndoieli că sunt neo-naziști în diferite forme în Ucraina, fie că sunt în regimentul Azov sau alte organizații”, a spus Zuroff.

Sursele din interiorul ministerului apărării din Canada au confirmat prezența unor embleme ale unor unități SS ucrainene care au luptat pentru naziști în Al Doilea Război Mondial pe uniformele unor soldați antrenați în Ucraina, scrie Ottawa Citizen.

Totuși, la nivel oficial, oficialii canadieni neagă faptul că ar fi antrenat soldați cu asemenea viziuni extreme.

Unitatea Azov, cunoscută uneori ca batalion sau regiment, a fost încorporată integral în armata ucraineană. Dar legăturile sale cu extrema dreaptă au fost recunoscute demult.

În 2017, Task Force-ul canadian despre Ucraina a produs un briefing despre batalionul Azov, și legăturile sale cu ideologia nazistă. „Mulți membri ai Azov s-au descris drept naziști”, au avertizat ofițerii canadieni în briefingul lor.

În 2018, Congresul SUA a interzis folosirea fondurilor americane pentru a oferi arme, antrenament și alte asistențe Batalionului Azov, din cauza legăturilor sale cu extrema dreaptă și neo-naziști. ONU și Amnesty International au acuzat unitatea de încălcări ale drepturilor omului, scrie publicația din Canada.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate