ACTUALITATEDe 1 decembrie se oficializează MAREA DEZBINARE: România și Ziua Națională este...

De 1 decembrie se oficializează MAREA DEZBINARE: România și Ziua Națională este doar a vaccinaților

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a stabilit măsurile care vor fi luate în cadrul sărbătoririi Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie.

Astfel, CNSU a propus Guvernului ca la ceremoniile ocazionate de Ziua Națională a României desfășurate în aer liber să ia parte doar 200 de persoane, în reședințele de județ și 400 de persoane, în Capitală.

La fel, în interior vor avea voie doar 300 de persoane  – în cazul instituțiilor centrale – și 150 de persoane în cazul celor locale.

Conform CNSU, la toate aceste evenimente vor putea participa doar românii care pot demonstra că au trecut prin boală și cei vaccinați.

Tot în acest document, CNSU a decis să propună și participarea limitată a persoanelor, la desfășurarea competițiilor sportive, doar în intervalul orar 05:00 – 22:00. Mai precis, este vorba despre un prag de 30% din capacitate, iar participanții vor trebui să fie vaccinați sau să facă dovada că au trecut prin boală.

De-asememea, se propune organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 05:00-21:00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Se propune organizarea și desfășurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activități practice, workshop-uri și conferințe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, doar în intervalul orar 05:00-21:00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de sănătate publică.

Documentul cu măsurile propuse de CNSU este disponibil aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...