vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATESingurul deputat din coaliția de guvernare care a semnat moțiunea depusă împotriva...

Singurul deputat din coaliția de guvernare care a semnat moțiunea depusă împotriva ministrului Virgil Popescu spune că acesta ar fi susținut de OMV

Deputatul PSD Dumitru Coarnă, singurul din coaliția de guvernare care a semnat moțiunea împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu, a declarat că acesta ar fi susținut nu numai de președintele Klaus Iohannis, ci și de compania austriacă OMV, acționând în interesele acesteia, conform National.ro.

Moțiunea a fost depusă de către USR, în schimb a fost susținută și de către grupul parlamentar AUR și câțiva neafiliați (FD). Dumitru Coarnă enumeră câteva motive pentru care ministrul Popescu trebuie să plece, precizând că „nu contează cine a depus moțiunea, ci faptul că avea temei”.

„Eu m-am dus pe fondul problemei, în ce privește moțiunea depusă împotriva ministrului Virgil Popescu, și am observat că există un temei acolo. Oricare partid ar fi depus o moțiune împotriva acestui ministru eu o votam. Ministrul Virgil Popescu este susținut de OMV Petrom și de Klaus Iohannis, ce este așa greu de văzut?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Are opt benzinării administrate de soția lui și uitați-vă pe declarația lui de avere din decembrie 2020 și o să vedeți că a vândut acțiuni OMV Petrom. Iar de pe pagina lui de Facebook aflăm că a fost în vizită în Azerbaidjan și a luat cu el în delegația oficială și un director de la OMV Petrom.

Uitați-vă pe piața energetică și la gaze să vedeți cât a încasat OMV Petrom de când s-a creat posibilitatea speculei pe gaze: peste un milion de euro. Virgil Popescu a diminuat producția de gaze cu aproape 18 procente. Noi produceam undeva, cu Romgaz, la 100.000 -110.000 MWh gaz natural pe an și, de când a venit băiatul ăsta ministru, am ajuns la 86.000. Iar scăderea a lăsat loc speculei pe piață”, a spus Dumitru Coarnă.

Copreședintele AUR, deputatul George Simion, i-a spus ministrului Virgil Popescu, în urmă cu câteva zile, că este „hoț”, mergând până la tribuna parlamentului, și luându-l umăr în timp ce acesta vorbea.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Grupul parlamentar USR, cel care a inițiat moțiunea, a scris în motivarea acesteia că „cel mai mare pericol la adresa securității energetice a României vine de la Virgil Popescu”.

„Poate nu știați, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate și să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani.

A continuat același dezastru și aceleași combinații din ultimii 31 de ani: a promovat în funcții cheie din companiile de stat în energie mulți incompetenți cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislația pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieței, a lăsat pe «săptămâna viitoare» decizii care ne-au crescut dependența de gazul rusesc și ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, acest ministru liberal a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private. Doar contra unora, pentru că pe altele le-a promovat până și în PNRR. Cel mai mare pericol la adresa securității energetice a României vine de la Virgil Popescu.

Cifrele și faptele spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Energiei: gestionarea crizei facturilor la energie este un dezastru; 25% din puterea instalată în capacitățile de producție de energie electrică din România a fost închisă; importurile de gaze au ajuns la aproape 30% din totalul consumului național; legea offshore, care ar fi dat perspectiva începerii investițiilor în exploatarea gazelor din Marea Neagră, este încă blocată; România a ajuns din exportator net de energie electrică, importator net în perioada 2019 – 2021; noi investiții în sistemul energetic sunt blocate din cauza întârzierilor și blocajelor legislative generate tot de Virgil Popescu; peste 10 miliarde de euro din Fondul de Modernizare zac nefolosite din cauza incompetenței; sinecurile pentru activul de partid în companiile de stat din energie au înflorit mai mult decât oriunde”, se arată în textul moțiunii semnate de 98 de deputați.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE