sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEDin ecuaţia întâlnirii premierului Marcel Ciolacu cu delegaţia OMV Petrom poate fi...

Din ecuaţia întâlnirii premierului Marcel Ciolacu cu delegaţia OMV Petrom poate fi extrasă aderarea României la Schengen

Guvernul României nu modifică Legea Offshore şi nici nu reduce taxa de solidaritate, este concluzia întrevederii premierului cu  delegaţia OMV Petrom, unde s-a discutat despre perspectivele proiectului exploatare a gazelor din Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a arătat că statul român susţine cu toată determinarea acest proiect strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce ţării noastre independenţa energetică. „Este cel mai important proiect energetic, o investiţie de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situaţia de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat Ciolacu.

Şeful Executivului şi-a manifestat speranţa că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susţinând că o asemenea situaţie ar fi de nedorit pentru ambele părţi. „Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep şi să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, aşa cum România va continua să-şi susţină argumentele privind aderarea la spaţiul Schengen inclusiv în instanţele europene, dacă Austria nu îşi schimbă poziţia”, a precizat premierul Ciolacu.

Reamintim că Marcel Cioalcu a avut luni o întrevedere cu o delegaţie a OMV Petrom condusă de Alfred Stern, CEO al grupului OMV. La discuţii, au mai participat preşedintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. “Şeful Executivului şi-a manifestat speranţa că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susţinând că o asemenea situaţie ar fi de nedorit pentru ambele părţi”. Ciolacu e doar un prost crescut la cort. Nare nici o treaba politica unei companii private cu politica guvernului sau. Da Ciolacu a incercat un mizerabil șantaj ieftin asupra unui guvern, folosind o companie privata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE