duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEAUR lansează un proiect de lege în sprijinul familiei: Statul să sprijine...

AUR lansează un proiect de lege în sprijinul familiei: Statul să sprijine tinerii căsătoriți să-și ia casă, prin acordarea unui credit de 150.000 de lei, fără dobândă

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a inițiat și a depus miercuri, 9 martie 2022, o propunere legislativă în sprijinul familiilor tinere. Este vorba despre implementarea Programului Național „Casa Noastră”, prin intermediul căruia statul român va putea împrumuta persoanele tinere căsătorite cu 150.000 de lei, fără dobândă, pentru achiziționarea sau construcția unei locuințe, informează un comunicat de presă primit pe adresa redacției R3media.

De această facilitate vor putea beneficia persoanele fizice care vor îndeplini următoarele criterii: nu deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția ori alte persoane o locuinţă, cu excepția situației în care a dobândit prin succesiune o locuință într-o cotă mai mică de 1/5; nu au deja în derulare un credit ipotecar în acest sens; unul dintre soți are vârsta de până în 35 de ani, respectiv de până în 40 de ani pentru persoanele au locuit în străinătate și s-au reîntors în România cu minim 6 luni înaintea solicitării; realizarea de venituri impozabile în România, cu cel puțin 3 luni anterior.

O particularitate a proiectului legislativ este că, pe întreaga perioadă contractuală, beneficiarilor li se acordă o ștergere a datoriei a câte 50.000 lei, de la data nașterii sau a adopției pentru fiecare copil născut sau adoptat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sprijinirea și acordarea de facilități financiare tinerelor familii este una dintre prioritățile asumate de partidul Alianța pentru Unirea Românilor încă de la înființarea sa, precizează sursa citată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta nu este primul proiect de lege care să stimuleze creșterea demografică. Conform acestuia, familiile vor beneficia de scutiri de taxe și impozite în funcție de numărul de copii.

Academicianul Vasile Ghețău, Director al Centrului de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici” al Academiei Române  a spus că 2021 a fost un an dezastruos din punct de vedere demografic pentru țara noastră.

Din cauza crizei demografice prelungite prin care trece România, Guvernul a aprobat aducerea a 100.000 de muncitori străini în țară pentru 2022.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE