joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEOvidiu Raețchi, șeful Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență din cadrul MAE: Măsura UE...

Ovidiu Raețchi, șeful Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență din cadrul MAE: Măsura UE privind insectele se va dovedi una dintre cele mai eficiente și responsabile din istoria luptei noastre împotriva viziunilor întunecate ale domnului Malthus

Ovidiu Raețchi, fost deputat PNL și actual director al Centrului Euro-Atlantic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a scris că „măsura UE privind insectele”, referindu-se la „recomandarea” Comisiei Europene privind consumul de mâncare din astfel de creaturi, „se va dovedi una dintre cele mai eficiente și responsabile din istoria luptei noastre împotriva viziunilor întunecate ale domnului Malthus”.

„E limpede că va fi nevoie de decenii pentru ca ingredientele din insecte – cel mai probabil în combinație cu ingrediente mai clasice – să genereze produse de succes, o bucătărie specifică, lanțuri fast-food. Dar o vor face, pentru că așa funcționează creativitatea umană, în lipsa căreia profeția lui Malthus ar fi ajuns deja la termen.

E cumva firesc pentru o parte din generația noastră să se agite împotriva acestei inovații – la Mecca de exemplu, în urmă cu doar câteva decenii, a fost emisă o fatwā care proclama aparatele de radio haram, întrucât diavolul locuiește în ele (și ne imită vocea de acolo) – însă în 2050, când vom ajunge la 10 miliarde de oameni, toată aceasta agitație va fi doar o anecdotă, iar măsura UE privind insectele se va dovedi una dintre cele mai eficiente și responsabile din istoria luptei noastre împotriva viziunilor întunecate ale domnului Malthus” a scris Raețchi pe Facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Ovidiu Raețchi este un fost deputat liberal, provenit din zona ong-urilor lui Dan Voiculescu. În 2020 a depus un proiect de lege – respins – pentru legalizarea parteneriatului civil între persoane de același sex. El spunea atunci că opozanții ideii s-ar raporta la „Rusia”.

În 2021, el cerea ca SRI să prezinte „constant, ritualic” un raport „despre propaganda anti-vaccin din România”.

Ovidiu Raețchi este fiul fostului jurnalist Geo Raețchi, acuzat că a fost informator al Securității pe vremea comunismului.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. cine vrea sa afle detalii despre acest raetki sa citeasca ce scria cv tudor alias alcibiade despre el in revista aia a lui.. foarte plastic exprimat, iar pe vadim il lasau in general sa spuna adevarul tocmai pt ca putini il credeau

  2. Ăsta-i un alt pulitician inutil țării și societății. Un trotinetist parțial eclozat care nu știe nimic de capul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate