sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Prof. Dungaciu: America are o apetență pentru partidele suveraniste în...

VIDEO | Prof. Dungaciu: America are o apetență pentru partidele suveraniste în spațiul european, pentru că protejează Europa de a deveni o entitate cu forță de lovire

Profesorul Dan Dungaciu susține că America este interesată de succesul partidelor suveraniste în Europa, pentru că astfel se va împiedica o posibilă apropiere a „conglomeratului” occidental de Rusia.

Domnia sa a spus că partidele suveraniste din Europa vor depinde foarte mult de rezultatul alegerilor din Statele Unite.

„Influența partidelor suveraniste este dublă: vor diminua ponderea partidelor de mainstream, așa zicând, dar asta nu va fi decisivă, dar mai important va fi influența pe care o vor avea asupra partidelor de mainstream, pentru că un instrument de luptă este să le adopți într-un fel valorile.

Mainstreamul se schimbă prin lupta politică.

În al treilea rând și cel mai important, care va fi impulsul pe care aceste partide-l vor resimți dacă se modifică ceva în SUA. În sine, aceste partide nu vor produce nicio schimbare.

Dar dacă în America se schimbă ceva, atunci ar putea fi începutul unui mod de a gândi mainstreamul.

Între noi fie vorba, o Europă care ar avea toate motivele să-i convină Americii. America ar fi un pic mai liniștită dacă Europa ar fi un pic mai suveranistă, pentru că una între îngrijorările Americii, înainte de războiul din Ucraina, a fost apropierea Europei, prin Franța și Germania, de Rusia.

A pune împreună un conglomerat plin de resurse, care este Rusia, alături de un conglomerat plin de bani, care este Europa, ar fi putut să rezulte ceva care pentru America ar fi fost greu de gestionat.

America are, paradoxal, o apetență spre partide suveraniste în spațiul european, pentru că protejează Europa de a deveni o entitate cu forță de lovire. Ceea ce nu mai este astăzi”, a spus Dan Dungaciu la emisiunea lui Marius Tucă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. „A pune împreună un conglomerat plin de resurse, care este Rusia, alături de un conglomerat plin de bani, care este Europa, ar fi putut să rezulte ceva care pentru America ar fi fost greu de gestionat.”

    Stânga americană o zice altfel: „împiedicarea reunirii resurselor naturale ale Rusiei cu tehnologia Germaniei”. Nici vorbă să menționeze că Europa are avea „bani”. Bani au și băieții de peste Ocean – ba și tehnologie, NU ? ȘI ?

    Atunci treaba-i în regulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE