joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEOvidiu Raețchi (PNL) a depus un (nou) proiect de lege pentru legalizarea...

Ovidiu Raețchi (PNL) a depus un (nou) proiect de lege pentru legalizarea parteneriatului civil și îi acuză pe cei care nu sunt de-acord că „sunt cu rușii”. Daniel Gheorghe: Te încumeti să îi întrebăm pe Trump, Pence ori Pompeo ce părere au ei pe marginea acestui subiect?

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a anunțat că a depus la Senat un proiect de lege privind legalizarea parteneriatului civil între persoane de același sex, pe care l-a denumit „Parteneriat pentru Viață”, „o versiune a parteneriatului civil – utilizând terminologia din Germania, un stat cu standarde excepționale în domeniul drepturilor omului”.

Raețchi însuși recunoaște că „Există deja, în circuitul parlamentar, proiecte excelente cu prevederi similare. Consider că proiectul CNCD, al cărui semnatar sunt, rămâne un etalon. Din păcate, contextul politic în care aceste proiecte au plecat la drum a fost unul nefavorabil, partidele grăbindu-se să le respingă sau să le îngroape în comisii”.

Deputatul PNL a spus că lipsa unui astfel de cadru pentru homosexuali „izolează țara noastră în Europa”. El a echivalat rasismul cu „homofobia”.

Imediat a venit replica din partea colegului său de partid, deputatul Daniel Gheorghe. „Ovidiu Raețchi, când propui astfel de idei contrare valorilor Creștine, chiar nu e cazul să vorbești de „respect pentru Biserică”! Parteneriatul „civil”, „de viață” ori cum dorești să îi spui rămâne o aberatie care distruge instituția căsătoriei și duce la un paralelism juridic neconstituțional! Da, pur și simplu este un subiect care nu are nicio legătură cu nevoile reale din România și care este complet manipulat ideologic!” a scris Gheorghe.

Raețchi – fiul cunoscutului comentator sportiv și informator al fostei Securități, Geo Raețchi – a răspuns: „Asta doar in Rusia. In SUA, Marea Britanie, Germania, Franta etc parteneriatul civil e constitutional si deloc aberant. Depinde la cine ne raportam, sigur”.

Daniel Gheorghe a avut ultimul cuvânt, provocându-l pe Raețchi să se informeze despre părerea lui Trump sau Mike Pence pe acest subiect. „Lasă manipularile cu rușii! Ce polonezii, de exemplu, sunt cu rușii? Eu sunt sătul de fake-urile astea progresiste pe sistemul „cine nu vrea parteneriat civil este cu rușii”! Că tot veni vorba, te încumeti să îi întrebăm pe Trump, Pence ori Pompeo ce părere au ei pe marginea acestui subiect?”.

În context este de menționat că au existat cel puțin trei tentative de legalizare a parteneriatului între persoane de același sex, toate respinse categoric de către Parlament.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE