vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEZeci de mii de oameni au participat la „Adunarea Națională Moldova Europeană”...

Zeci de mii de oameni au participat la „Adunarea Națională Moldova Europeană” organizată de Maia Sandu. Participanții au adoptat o rezoluție „pentru a stabili definitiv şi ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”

Peste 70.000 de persoane au participat la „Adunarea Națională Moldova Europeană”, organizată de președintele Maia Sandu, la Chișinău.

La eveniment au participat președintele Mai Sandu, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, europarlamentarul român Siegfried Mureşan, dar şi ambasadorul României la Chişinău, Cristian Leon Ţurcanu.

„Locul Republicii Moldova e în UE. Europa este mai multă decât o lozincă politică, e un mod de viaţă”, a declarat duminică preşedinta Maia Sandu în deschiderea mitingului “Moldova Europeană” de la Chişinău, relatează radiochisinau.md.

„Obiectivul nostru de ţară este ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline a Uniunii Europene. Europa este mai mult decât o lozincă politică, e un mod de viaţă, o şansă a poporului nostru să trăiască în pace şi belșug”, a spus șefa statului.

Ea i-a mulțumit pentru participarea la miting președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a aflat alături de ea pe scenă şi împreună cu care a făcut o baie de mulţime printre zecile de mii de oameni adunați în Piața Marii Adunări Naționale.

Rezoluția de la Chișinău

Participanţii la Adunarea Naţională “Moldova Europeană”, care s-a desfăşurat, duminică, la Chişinău, au adoptat o rezoluţie în baza căreia cer tuturor partidelor şi oamenilor politici să modifice Constituţia „pentru a stabili definitiv şi ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Rezoluţia “Moldova Europeană” mai prevede “deschiderea cât mai rapid posibil a negocierilor de aderare şi întărirea instituţiilor statului pentru a garanta aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum şi o transpunere rapidă a legislaţiei europene prin implicarea specialiştilor din ţările care au parcurs recent aceeaşi etapă de aderare, în special din România”.

Totodată, documentul prevede „extinderea negocierilor pentru rezolvarea paşnică, definitivă a conflictului transnistrean şi folosirea procesului de aderare la Uniunea Europeană drept catalizator pentru creşterea bunăstării şi nivelului de trai al cetăţenilor moldoveni din regiunea transnistreană reintegrată”.

Participanţii la acţiune au votat ca politicienii „să-şi unească eforturile pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor şi a ridica nivelul de trai la standardele europene şi pentru modernizarea localităţilor, aşa încât toţi cetăţenii să aibă acces la servicii şi utilităţi de calitate, la nivel european”, dar şi „să asigure interconectarea tuturor sistemelor de infrastructură la piaţa europeană – electric, de transport de gaze, rutier, feroviar, de comunicaţii – pentru a exclude orice tip de şantaj şi a asigura independenţa Republicii Moldova de a se dezvolta liber şi fără constrângeri”.

Un punct important al Rezoluţiei este cel prin care clasei politice din Republica Moldova i se cere „să condamne cu fermitate războiul ilegal şi inuman început de Rusia în Ucraina, care subminează stabilitatea şi afectează grav întreaga regiune, inclusiv Republica Moldova, şi să ia o poziţie clară împotriva persoanelor care au declanşat războiul, a celor declarate criminali de război de instituţiile internaţionale şi a celor care susţin războiul şi participă la destabilizarea situaţiei din regiune”.

De asemenea, cetăţenii moldoveni care au votat Rezoluţia “Moldova Europeană” au făcut apel la instituţiile Uniunii Europene să continue sprijinul acordat ţării şi să accepte Republica Moldova în familia europeană după îndeplinirea condiţiilor de aderare, precizând că “aderarea la UE este drumul ales cu fermitate de Republica Moldova”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

8 COMENTARII

 1. maya soros doar aplica ordinul de a replica scenariul ucraina si in moldova. Urmeaza sa intre rusii sa o elibereze si pe ea de nazism si pentru protejarea transnistrenilor si populatiei rusesti de acolo.

 2. Punctul 7 e de-a moaca.
  Punctul 1 trebuia cu modificarea constituției pentru Unire nu măgăria cu UE.
  Iar ne-au păcălit.

 3. “Să asigure interconectarea tuturor sistemelor de infrastructură la piața europeană ”
  -adica curentul electric si gazele ROMANESTI sint dispuse de “piata europeana”,
  aia care ne obliga sa le dam-“frate frate dar branza e pe bani”
  gratis entitatii anti-nationala numita “respublik maldovskaiya”

  -maia e o jidoavk sifilitica!

 4. cum a spus Nixon,le inchidea gura cu
  “majoritatea tacuta”:
  -au lipsit moldovenii plecati pă Sudeia,
  aia cu “vrem o tzara ca afara!”

  *pă in loc de “pe”
  e un regionalism dă Bucuresti,
  mu-ha/ha!

  • sint probleme mari cu alogenii
   aia nascuti chiar pe teritoriul ocupat al Moldovei!

   -poate legi ca in Lituania,
   ramane de vazut si fara pripă!

 5. 80.000 de participanti “declarati” ca nu cred ca au fost atatia reprezinta 2% din populatia Moldovei. Cererile la 2% nu indeplinesc nici pe departe o minim de 51% sau poate mai mult daca e lege organica . Eu cred ca moldovenii nu prea vor in ue ca stiu ce ii asteapta. Si de aceea s-a facut mitingul , pentru urgentarea sarcinii trasate de Forumul lui Schwab.

 6. Manipularea maselor continua. Maia Sandu, unealta Davos, duce Moldova acolo unde i s-a ordonat. Un moment cheie pentru agenda great reset. Peste ani o sa regrete cei care s-au dus ca fraierii in piata. Sa ne aducem aminte si noi de fraierii care au mers pentru og13. Nu le placea de psd. Acum le place ca sunt la guvernare cu pnl? Fraieri manipulati. E trist ca aceasta categorie nu dispare. Ea e activata cand e nevoie. Si raspunde la comenzi fara sa gandeasca. Asa si moldovenii care au demonstrat la Chisinau. Aveau nevoie de niste fraieri sa legifereze cele-a cerurt schwab. Si ei s-au dus! Avea pregatita deja si rezolutia. Cine a mai auzit ca niste necunoscuti minoritari sa emita rezolutii. O sa le iasa pe nas ue!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE