duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEDeputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat că a extins plângerile penale la...

Deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat că a extins plângerile penale la adresa conducerii AUR. Cere scoaterea partidului în afara legii. Răspunsul lui George Simion

Deputatul PNL Alexandru Muraru anunță, la RFI, că a extins plângerile penale la adresa copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu. Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului declară că AUR ar trebui scos în afara legii.

„[2021] a fost un an care a întors pe dos, într-un fel, societatea românească, pentru că deși România se confruntă periodic cu un demon al trecutului, în 2021 am fost martorii manifestărilor acestui vis pe care l-aș denumi grotesc, este vorba despre acest miraj al neo-legionarismului, adică este un amestec de conservatorism, de tradiționalism, de naționalism, de ultraortodoxism, concomitent cu o respingere a valorilor occidentale și cu o înlocuire a acestora cu tot felul de minciuni agresive și violența directă exista deja, mai este doar un pas până la scăparea lucrurilor de sub control (…). Soluția este fermitatea legii și pedepsirea exemplară a derapajelor.

Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa. S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului (…).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Există două proceduri pe care legea le… după modelul german, Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție.

Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a declarat Alexandru Muraru, la RFI.

Liderul AUR, George Simion, a oferit un răspuns la acuzațiile domnului Muraru:

„Mă sună presa ca să îi răspund unui PNL-ist care vrea să fim scoși în afara legii. Nu am timp de comentarii, sunt cu copiii frumoși de la Braloșița/ Filiași. Se pare că nu a ajuns pachetul trimis lui Muraru la Iași, de comentat vă las pe voi să îi răspundeți…”, scrie co-președintele formațiunii, pe Facebook.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Încă din luna aprilie a anului 2021, domnul Muraru a vorbit despre scoaterea partidului AUR în afara legii. „Ei știu să sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament.”

Tot atunci, acesta a spus că în viitor se teme că va exista o alianță între AUR și PSD: „Când pandemia va trece, mă tem că va veni și momentul în care ei vor face o alianță parlamentară cu PSD”. Astăzi, partidul său (PNL) este cel care se află într-o alianță de guvernare cu social-democrații.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tot în acea perioadă, senatorul PNL, Alina Gorghiu, a spus că ar trebui discutat despre scoaterea AUR în afara legii, motivând că ambasadele europene de la București sunt „îngrijorate” de discursul naționalist al formațiunii.

George Simion a răspuns și atunci scurt: „Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

6 COMENTARII

 1. Nu stiu cine este acest muraru si nici cat de înalt sau scund reprezentant este și nici al cui este. Însă demersul său pentru scoaterea in afara legii a unui partid intrat democratic in parlament cu un număr semnificativ de voturi, pare mai degrabă unul extremist. Poate e îngrijorat de recentele sondaje de opinie sau de îngrijorarea unora sau altora față de ascensiunea unui partid naționalist, îngrijorări care ar trebui, evident, să ne îngrijoreze.

 2. In context:

  In curand istoria romanilor si limba romana vor fi niste capitole in cadrul materiei Istoriei Holocaustului….

  Jenant. Incepand de la presa, de la partidele penibile si terminand cu ambasadorul care stie ce face…(nu e amagit de o tema falsa).

  Este ultima arma impotriva unui partid care e pe crestere: minciuna si propaganda.
  Se vede de la o posta ca toate astea sunt coapte in laboratoarele de propaganda pnl-psd si restul idiotilor utili..

  De ce nu s-ar studia istoria comunismului?
  Dar de ce Israel nu-si pune elevii sa invete istoria comunismului din Romania?
  Dar de ce nu se studiaza Holocaustul facut de Pauker, Neulander, Bruckner, Tisminietzki & Co în România?
  Dar de ce sa nu studiem crimele comunismului in China si musai Holocaustul?
  Sau poate atrocitatile facute de Leopold al Belgiei in Africa?

  Sau obligativitatea invatarii lb ruse in anii 50 a dus la dragostea pentru poporul rus?

  Mai există vreo țară unde parlamentul să fi dat o lege prin care se introduce studierea Holocaustului ca materie separată şi obligatorie in şcoli? Franța? Austria? Polonia? Bulgaria? Ungaria? Palestina? Nigeria?

 3. Alexandru Muraru ,tu stii ce inseamna xenofobie și antisemitism? Dupa asemenea declaratii ar trebui sa fie judecat si condamnat la puscarie.

 4. Acest Muraru e de un cinism gretos.

  Sunt sigur ca stie ca majoritatea oamenilor de bun simt se prind cand antisemitismul (cel fals) e folosit ca pretext politic, santaj socio-emotional, dar el mizeaza pe ceilalti, pe care ii considera prosti si usor de dus de nas.

  Inca nu m-am prins totusi de ce e ”inalt” reprezentant?
  Si Iohannis e inalt si e si presedinte, dar nu s-a ridicat la inaltimea postului nici pe departe, din pacate…

  • Nu, e mai puțin prost și mult mai viclean decât crezi.
   Antisemitismul dintotdeauna a fost, e și va folosit ca șantaj. Iar tocmai majoritatea de bun-simț e vizată fiindcă tot auzind acuze, omul civilizat se apără și-și modifică subconșient și gradual atitudinea ca să încerce să le evite. În ultimă instanță ajunge chiar să-și proclame filosemitismul și să arunce acuzatorului aceleași acuze fără să realizeze că doar ajută la împământenirea unor fabulații ce tot asupra lui se întorc. Cum se face că până și nouă, după 50 de ani de comunism, tot cu nazismul ne vine mai la îndemână să facem comparații? Ăștia sunt termenii corecți-politic ce trebuie folosiți chiar și când luptăm, chipurile, contra sistemului (care, se știe, e nazist). Lor le convine de minune cât timp “demonul trecutului” tot bântuie mentalul colectiv într-o formă sau alta fiindcă așa-și justifică existența.

   Noroc că nu are nimeni atât de puțin bun-simț să se întrebe pe care demon al trecutul tot șarjează Muraru. Să fie cel care de-a lungul timpului a tot fost dat afară din atâtea țări degeaba?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE