ACTUALITATEDeputatul Iulian Bulai (USR) vrea femei preoți, dând-o exemplu pe cumnata sa:...

Deputatul Iulian Bulai (USR) vrea femei preoți, dând-o exemplu pe cumnata sa: Hai că se poate! Replica purtătorului de cuvânt al Arhiepicopiei Tomisului: Ei, dacă se poate, mergeți acolo…drum bun!

Deputatul USR, Iulian Bulai, continuă cu postările pe teme religioase care scandalizează opinia publică.

După ce de Crăciunul trecut a spus despre Maica Domnului că este „o mamă surogat”, demnitarul de la USR a făcut acum o pledoarie pentru preoția femeilor.

El a dat-o exemplu pe cumnata sa, care ar fi, după spusele USR-istului, preot paroh într-o altă țară. Acesta a spus că episcopul locului unde „preoțește” doamna respectivă este tot femeie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Să rămână aici: cumnata mea (sora soției) este preot luteran. Nu preoteasă, adică soția unui preot. Ci sacerdot. Preot paroh. Cu 6 ani studiu al teologiei, enoriași și permis de conducere.
Episcopul ei este tot o doamnă.
Cumnata mea oficiază liturghii, căsătorii, botezuri, înmormântări. O tipă modestă, empatică și care unește o mică comunitate în jurul ei.
În altă țară. În aceeași religie.
Hai că se poate”, a scris el pe facebook. Conform PS News, soția lui Bulai este jurnalist în Norvegia.

În Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică doar bărbații pot fi preoți. Răspunzându-i lui Bulai, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu a scris:

„ei, dacă se poate…mergeți acolo. Drum bun!”.

De altfel, majoritatea comentariilor sunt negative. Iată câteva dintre cele mai apreciate:

„Continuați așa, băieți! Alte mandate nici că mai vedeți, profitați cât puteți că nu mai e mult!
N-am crezut că o să zic așa ceva vreodată dar decât USR, la alegeri, mai bine partida Rromilor, PRM, AUR, sau ăia care cred că Pământul e plat.
Mult pa!” – Bogdan Barbu.

„Domnule deputat, nu ne lăsați asa. Spuneti-ne si unde oficiază cumnata dvs. Poate sunt doritori să fie căsătoriți de o femeie si la noi cum nu se va întâmpla asta sa aiba cum da de ea. Iar noi sa le uram drum bun. Multumim” – Paul Gabriel Andrei.

„Alo, vezi că e cam ciudat să dai creștinilor lecții de creștinism. E ca și cum ți-am spune noi cum să-l călărești pe Kemal. La comisia de cultură e un arogant care nu prea știe să respecte cultura altora. Hai că se poate!”, a răspuns și Mircea Gheorgheosu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

13 COMENTARII

  1. Bulai e genul că a fost dus de val și intre timp și-a vandut sufletul.

    unul ca el are suficient miros să vadă care-i trendul și care și-a lipit sufletul de pactul făcut și crede că e chiar adevărul. Trist dar așa apar nebunii ideologici

  2. Cand vrei sa atragi atentia desi nu ai valoarea necesara alegi subiecte pe care nu le abordeaza nimeni. Ce nu intelege bulai-tul e ca atragand atentia asupra lui nu face altceva decat sa ne prezinte cangena gandirii lui lipsite de orice urma de constiinta.

  3. Ce să ceri de la acest Bulă care făcea pe statuia vivantă, adică cerșea in vestul mult lăudat,iar trecătorii ii aruncau un bănuț in speranța că va pleca să își cumpere un covrig.faptul că a prins un loc în parlamentul României trebuie să ne de-a de gândit cum votam,dar alt mandat nu mai prinde ,,arătarea”.

  4. Sa fi stat în Norvegia!Doar că aici un costum de haine e nimica toată ,(și nu e pictat)nu ca acolo și unde mai pui că din salar nici nu se simte.Arata altfel nu?El ca și mulți alții gândesc la postul lor ca la ciolan.Nu au ei habar ce rol ar trebui să aibă,bine că se poate trăi confortabil! Poporul este cel mai corect (forțat)plătitor!Pe când o lege prin care poporul să decidă de exemplu…semestrial dacă cineva anume își merită banii sau e obligat să i returneze pentru zero rezultate ?

  5. Eu as zice sa inceapa cu ‘reforma’ in ‘biserica’ lui. Abia astept sa vad o papesa. A, stai ca a mai fost una, care i-a prostit pe toti, pana a ramas insarcinata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...