ACTUALITATERomânii vor să muncească în țara lor: Numărul celor dispuși să muncească...

Românii vor să muncească în țara lor: Numărul celor dispuși să muncească în străinătate a SCĂZUT cu peste 50% în ultimii șase ani

Procentul românilor care sunt dispuși să plece la muncă în străinătate a scăzut masiv, față de anii trecuți, fiind unul dintre cele mai mici din Europa, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, doar 33% dintre români ar pleca să muncească în alte țări, cu 22% mai puțin față de 2018, conform studiului Decoding Global Talent, Onsite and Virtual realizat la nivel global de Boston Consulting Group (BCG) şi platforma recrutare online BestJobs.eu în 2020.

„Restricțiile de călătorie care au apărut și au dispărut în timpul pandemiei au avut în mod clar un impact asupra atitudinilor oa­me­nilor. Dorința de relocare a fost, de ase­menea, afectată de tendința către munca la distanță. De exemplu, în unele cazuri, anga­jatorii străini au fost dispuși să ofere solicitanților un loc de muncă fără a le cere să lucreze în niciun birou al companiei. Pentru a obține beneficiile unui loc de muncă străin fără a fi nevoie să vă mutați, poate fi, pentru unii oameni, cea mai bună opțiune dintre toate“, scrie studiul citat. De altfel, ultimii șase ani au marcat o cădere masivă în acest procent: dacă în 2014 procentul celor care își manifestau dorința de a pleca era de 81%, în 2018 a fost de 55%, iar acum în 2020 procentul a fost de 33% .

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un clasament al națiunilor europene, românii sunt printre cei mai puțin doritori de a rămâne în țara lor, alături de spanioli (34%), unguri și sloveni (33%), lituanieni (29%), danezi și letoni (27%).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...