Frank Hoogerbeets, olandezul care a „prezis” cutremurul din Turcia, cu trei zile înainte să se întâmple, a scris azi pe facebook că România se află în „interiorul ferestrei de timp” dintre două cutremure de peste 7 grade de scara Richter, informează Știrile Pro TV.
El a publicat pe facebook o hartă a României însoțită de o cronologie a celor nouă cutremure de peste 6 grade pe scara Ricther, din 1916 încoace.
„Niște informații de context: din 1900, în România s-au petrecut cinci cutremure M6 și patru M7, majoritatea la adâncime (90-150 de km). Ultimul M7 (cutremur de cel puțin 7 grade pe scara Richter) s-a petrecut în 1990 și ne aflăm în interiorul ferestrei de timp până la următorul”, a scris el.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
În ultimii 123 de ani, primul cutremur mare s-a petrecut în 1940, având o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter. Următorul a fost celebrul cutremur din 4 martie 1977, cu o magnitudine de 7,5 grade pe scara Richter.
Un seism de 7,2 grade pe scara Richter s-a produs pe 30 august 1986, iar ultimul a avut loc în noaptea de 30 spre 31 mai 1990.
Frank Hoogerbeets spune că este un cercetător la Solar System Geometry Survey, un institut de cercetare care monitorizează legătura dintre astronomie și activitatea seismică.
Publicația The Jerusalem Post spune despre olandez că este „seismolog”. Acesta a declarat, pe 3 februarie, că „mai devreme sau mai târziu, va avea loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în această regiune (Sud-Centrul Turciei, Iordania, Siria, Liban)”.
La două zile după cutremurul din Turcia și Siria, Hoogerbeets a scris că aceste seisme „au cauzat o schimbare semnificativă în distribuția stresului în regiune, având ca rezultat activitate seismică și în Palestina. Clar, regiunea se reașează”.
The large earthquakes in Central Turkey have caused a significant change in stress distribution throughout the region, with seismic activity down to Palestine as a result. Clearly, the region is resettling. pic.twitter.com/KZ9LzjAm6c
— Frank Hoogerbeets (@hogrbe) February 8, 2023
Precizare: Aceste cuvinte ale olandezului trebuie luate cu mare precauție, deoarece nu se pot prezice cutremurele. De asemenea, există dubii asupra calității de om de știință a olandezului, dar în contextul cutremurelor consecutive, în crescendo, din Oltenia, nicio variantă nu trebuie ignorată.
Băi, Virgil, nu mai publica date mincinoase ! Cutremurul din 1977 a avut magnitudinea de 7,2 nu 7,5 pe Richter, cel din noaptea 30/31 august 1986 a avut magnitudinea de 6,2 nu de 7,2, iar cutremurul din 31 mai 1990 a avut loc ziua pe la ora 14, nu noapte, și a avut magnitudinea tot de 6,2. În noaptea de 31 mai/1 iunie 1990 a avut loc o replica cam de 5,5. Sunt evenimente trăite de mine personal!
Aloo, Remedia, verificați din când în când măcar, ce scriu acești baietani și mai trimiteti-i pe la școală!
„Primul cutremur, cu o magnitudine de 6,9 grade pe scara Richter [2][3], s-a produs la ora locală 14:40:06 (10:40:06 UTC),[4] pe data de 30 mai [nm 1990].”
Eram în București atunci. Țin minte că au zis de 7,2 dar că nu a ținut mult sau/și mișcarea a fost mai mult pe orizontală decît verticală sau invers.
Poate fi știință la începuturi. Ei zic că este o legătură între alinierea planetelor și a Lunii și cutremure. Dacă această legătură este adevărată este deja știință. Medicina, filologia, economia și altele nu sînt științe!
Dar cum orice ce este pus pe toate gardurile, mediatizat, este tot din partea celor ce conduc lumea se prea poate să fie derturnare de la alteva sau măcar tulburare a apelor.
poate se sinucide cu politia pe urme……dutch style.
numai Dumnezeu stie cand va fi, si nici El nu are data batuta in cuie, totul depinde de noi, de pacatele sau cainta noastra. Toti oamenii de stiinta isi dau cu parerea de ani de zile. Sigur ca la un moment dat va fi si se va gasi unul care va zice ca el a prezis.. e evident ca urgia Lui trebuie sa vina la cat de rai am ajuns, deci orice om cu 4 clase dar minim de bun simt poate spune doct ca suntem ‘in interiorul unei ferestre de timp’.
Zici bine Giani. Ca un popă de țară.