marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEE NATO în război cu Rusia? Top 3 declarații occidentale care vorbesc...

E NATO în război cu Rusia? Top 3 declarații occidentale care vorbesc despre această ipoteză și alimentează retorica Moscovei | VIDEO

Conflictul din Ucraina este „de asemenea, un război ce poate deveni unul total, care să se extindă într-un război major între NATO și Rusia. Încercăm în fiecare zi să evităm asta”, a spus, recent, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Hotnews.

Deși este clar că acest război NATO-Rusia nu există, încă, în lunile care au început de la invazie au existat declarații din partea oficialilor occidentali care au indicat contrariul.

O să trecem în revistă principalele trei afirmații în acest sens, în ordine cronologică. Cele mai recente afirmații în acest sens îi aparțin Annalenei Baerbock (foto centru), Ministrul de Externe al Germaniei și lider al Partidului Verde.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-o ședință a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, desfășurată marți 24 ianuarie, la Strasbourg, ea a zis că aliații occidentali poartă un război împotriva Rusiei.

„Și, cum am spus în ultimele zile – da, trebuie să facem mai mult pentru a apăra Ucraina. Da, trebuie să facem mai mult în privința tancurilor. Însă cel mai important, și partea crucială, este că facem asta împreună și nu căutăm să aruncăm vina unul asupra altuia în Europa, pentru că purtăm un război împotriva Rusiei, nu un război unul împotriva altuia”, a spus Baerbock.

Tot în acest an, mai devreme, președintele Croației, Zoran Milanovici (foto stânga), a spus că în Ucraina se desfășoară un război – proxi, între NATO și Rusia.

„Washington și NATO poartă un război proxy împotriva Rusiei cu ajutorul Ucrainei”, a spus liderul croat atunci, citat de Index.hr. La câteva zile de la declarație, aflat în vizită la Budapesta, Milanovici a reiterat afirmațiile, adăugând că războiul va fi rezolvat direct prin negocieri între SUA și Rusia.

„Washingtonul și Moscova trebuie să se așeze la masa negocierilor și să rezolve (problema), nu Berlinul și Parisul”, a declarat el, conform Gândul.

Pe 13 ianuarie, Ministrul Apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov (foto dreapta), spunea într-un interviu acordat BBC că Ucraina este „membru de facto al NATO”.

„Ucraina, ca țară, ca forțe armate, a devenit membră NATO. De facto, nu de jure. Pentru că avem armament și înțelegerea felului în care se folosește”, a declarat el pentru BBC.

Deși nu este, formal, membră a Occidentului,  Ucraina este în tabăra acestuia, lucru dovedit prin sprijinul total acordat de Vest acestei țări. Recent, s-a anunțat că Ucraina va primi tancuri și este posibil ca în viitor să primească și aeronave de luptă.

Aceste declarații, însă, dau apă la moară narațiunii rusești care pretinde că luptă împotriva întregului Apus și nu (doar) a Ucrainei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE