OPINIIDelirul

Delirul

În echipa lui Putin există un delirist de clasă – Dmitri Medvedev, președintele de rezervă, care, din când în când, depinzând de calitatea tăriei consumate, are parte de revelații geo-politice.

În cea mai recentă dintre ele, Medvedev a visat o hartă a unei Ucraine împărțite “frățește” între Rusia, Polonia, România și Ungaria.

Conform hărții lui Medvedev, România s-ar trezi cu Bucovina de Nord înapoi, dar și cu regiunea Vinitza (!), teritoriu cu care România nu a avut niciodată treabă, însă fără sudul Basarabiei, care ar intra evident în componența Rusiei, ca doar are mare nevoie, săraca de ea.

Dar iata că printr-un mecanism încă necunoscut științei, delirul lui Medvedev se transmite prin internet tocmai pana in România!

Iar unii compatrioți, care probabil și-au început studiile de istorie săptămâna trecută la seral, jubileaza la gândul că Rusia trage din greu să ne dea nouă, polonezilor și ungurilor pamânt pe degeaba. Așa, fără nici un efort. Noi stăm și comentăm pe margine și aplaudăm, iar bravul soldat rus cucerește teritorii pe care apoi le oferă cu generozitate vecinilor. Pentru că, nu-i așa, generozitatea rusească este cunoscută din moși-strămoși. Ei mereu au eliberat, niciodată cucerit. Și ce binecuvântare mai mare poate fi pentru România decât să ajungă să se învecineze iarăși cu rușii, după atâția ani!

E bine de precizat că același Medvedev atragea atenția săptămâna trecută asupra “pericolului” ca România să anexeze Moldova. Asta așa, ca să clarificăm cât de mult îi pasă Rusiei de refacerea României Mari.

Și mai interesant este că aceeași români, care cred în harta generată de delirul lui Medvedev, sunt gata să jure că premierul maghiar Viktor Orban nu are absolut nici un gând rău cu Ținutul Secuiesc, și că el vine la Tușnad an după an numai pentru băi, apă minerală și pentru că e înnebunit după fotbalul covăsnean. Știți, Orban se mulțumește cu ce va primi pe degeaba de la Rusia după împărțirea Ucrainei.

Așadar, relaxați-vă dragi români, luați exemplul președintelui Iohannis și mergeți liniștiti la golf sau la ski, știind că Putin muncește din greu pentru reîntregirea României, iar Orban e doar un turist de lux, care cheltuiește banii guvernului maghiar pentru a îmbogăți patrimoniul nostru! Avem vecini buni si un viitor de aur!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Just for the record, daca stiai ceva rusa, intelegeai d la bun inceput ca harta cu pricina nu e rodul delirului lui Medvedev, ci al unor cuculici occidentali . Si, fiindca sunt doar 2 alternative, daca nu e pura ignoranta, te las pe tine s-o numesti pe cealalta ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate