miercuri, aprilie 17, 2024
OPINIICorupția nu mai ucide

Corupția nu mai ucide

Sunt îngrozitor de afectat de incendiul de la Piatra Neamț, acolo unde până acum, au murit 10 oameni și șapte sunt răniți.

Iarăși incendiu, iarăși morți. Dar de data asta, „corupția nu mai ucide”. Și chestia asta mă revoltă îngrozitor. Pentru că „a fost nevoie să moară oameni” ca să înțeleagă tot românul cum s-au folosit, în cel mai josnic mod, de morții de la Colectiv.

Îi văd acum pe unii că dau sfaturi liniștiți despre cum ar trebui tratați răniții, cum ne explică sereni cum stă treaba cu medicina și arșii. Niciun semn de exclamare, niciun urlet de revoltă împotriva „corupției” care „sufocă” țara. „Să lăsăm instituțiile să-și facă datoria…”

Nu se cere demisia nimănui, nu e nicio criză existențială. Morții devin o tragedie doar când este folositor din punct de vedere politic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Nicăieri pe planeta asta, un Ministru sau Guvern sau un Președinte nu sunt vinovați pentru un incendiu. Așa cum nici acum cinci ani n-a fost vinovat Guvernul. Dar acei morți, acei tineri muriți „înecați cu fum, călcați in picioare, fiind cool”, cum spunea Paul Hitter atunci, au fost utilizați în cel mai cinic mod pentru a se schimba Puterea în România.

Și pentru a se găsi niște țapi ispășitori permanenți: „corupția românilor” și Biserica. Dar nu doar păpușarii sunt vinovați, o vină la fel de mare o au și cei care au crezut și care și-au hrănit ura din sufletele lor negre cu minciunile astea.

Și au fost mii, zeci și sute de mii! Aceleași zeci de mii cărora de cinci ani li se hrănește ura, pentru a fi folosită politic. Și cu ce s-au ales? Cu restrângerea libertăților, amenzi, ruină financiară și spitale în flăcări! Tocmai spitalele, templele noii religii seculare a omului nou, a cetățeanului global. Nimic nu e întâmplător pe lumea asta.

Nu vor fi multe revolte după nenorocirea de la Piatra Neamț. Pentru că la putere e cine trebuie și rețelele nu vor fi activate. Punctele nodale, influencerii, vor tăcea. Vor liniști, nu vor revolta pe nimeni. Să nu existe riscul ca vina să cadă pe cine nu trebuie. Eventual urmează poze cu doliu și lumânări pe facebook și #prayforpiatraneamt. Adică marketing și vrăjeală, atât.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Apoi, Piatra Neamț e undeva departe, nu e în centrul Bucureștiului. Cine să relaționeze cu niște țărani, care poate că erau și cam habotnici? Nu prea mulți. Ziariștii revoltați pe Patriarh din 2015 se duceau să-și bea mințile în Centrul Vechi, nu în turism la Piatra, așa că nu vor tresări la numărul morților din Neamț. La Piatra Neamț nu e nimic „cool”.

Dar cel mai trist e că cei se hrănesc cu ură vor continua s-o facă în continuare. Li se vor servi porții noi.  Pentru că a recunoaște c-ai greșit e cel mai greu lucru. Și azi, o parte dintre cei care s-au urcat pe cadavrele de la Colectiv promit „O Românie fără hoție”. Tocmai ei, necrofagii care au comis cea mai mare crimă morală: folosirea cinică a morții și a suferinței unor tineri!

Dar cine e girat de M&M (Merkel și Macron) e european și i se permite orice imoralitate. Doar cine e girat de BOR sau IAP e fundamentalist, imoral, corupt.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Până la urmă, vinovați pentru morții țării acesteia suntem doar noi și răutatea noastră.

Dumnezeu să odihnească victimele incendiilor de ieri și de azi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE