duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATE„Fantezism și propagandă”. Reacția MAE după ce Medvedev a publicat harta care...

„Fantezism și propagandă”. Reacția MAE după ce Medvedev a publicat harta care atribuie teritorii ale Ucrainei României, Poloniei și Rusiei

ACTUALIZARE 16:40 Ministerul Afacerilor Externe de la București califică drept „fantezism și propagandă”, harta propusă de liderul rus, Dmitri Medvedev, în care anumite teritorii din Ucraina sunt atribuite României și altor state.

MAE respinge ferm demersul vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, care a publicat pe o rețea de socializare o hartă care atribuie, în mod fantezist, teritorii ale Ucrainei României și altor state vecine Ucrainei. MAE consideră că astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă și dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federația Rusă și care a fost amplificat după declanșarea războiului ilegal și ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei. Astfel de așa-zise „propuneri” și „analize” care vizează redesenarea aleatorie a granițelor unor state și promovează astfel încălcarea dreptului internațional nu reprezintă decât încercări complet nereușite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaționale bazate pe reguli.

MAE reafirmă sprijinul deplin al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în frontierele sale recunoscute internațional și reiterează condamnarea agresiunii militare nejustificate și neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei.

România este și va rămâne un partener al Ucrainei și reconfirmă susținerea deplină și compasiunea profundă față de poporul ucrainean, victimă a agresiunii brutale. Acordarea statutului de stat candidat pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană reprezintă o confirmare atât a politicii vizionare a Uniunii Europene, care este în esență, un proiect de promovare și consolidare a păcii în Europa, cât și a determinării poporului ucrainean de a-și asuma plenar principiile și valorile spațiului european, într-o Ucraină independentă, suverană, în frontierele sale recunoscute internațional.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a publicat pe contul său de Telegram o hartă cu Ucraina împărţită după război, scrie știripesurse.

Potrivit acestei hărţi, Rusia ar lua cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei, dar anumite regiuni ar ajunge la România şi Polonia. Tot estul şi sudul Ucrainei ar aparţine Federaţiei Ruse, vestul ar aparţine Poloniei, nordul ar fi împărţit între Rusia şi Polonia, regiunea Uzhgorod ar aparţine Ungariei, Cernăuţi şi Viniţa ar fi ale României, iar Ucraina „s-ar dezvolta” doar din regiunea Kiev.

Conform publicaţiei ucrainene Ukrainska Pravda, Medvedev spune că această hartă nu a fost „desenată” de el sau de vreun alt oficial rus, ci de „analiştii occidentali”. Rugat să spună cine sunt aceşti „analişti”, Medvedev nu a oferit un răspuns.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Conform hărții, sudul Basarabiei ar fi ocupat de ruși, deși istoric, este românesc. În schimb, România ar primi Vinița, o regiune care nu a fost niciodată sub controlul unei entități românești.

Cu două zile înainte de declanșarea războiului din Ucraina, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că „Stalin a încorporat în URSS și a transferat Ucrainei câteva pământuri care au aparținut anterior României”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. ce e vinita aia? medvedev e ca golanii aia din scoala care ii puneau pe toti sa traga din tigara ca sa fie in aceeasi oala si sa le inchida gura.
    unfel de .. luati ba si voi un os si taceti din gura, bucatile mari raman la noi chiar daca au fost ale voastre

  2. Vai, ce să zic. Sunt ud tot. De-atâta emoție am și uitat că de la începutul războiului tot umblă cu sorcova asta ca să momească proștii. Ba nici nu mai observ că Moldovei i se tot garantează cu subînțeles independența, ca și cum nu ar urma ea la rând dacă ar ieși cine nu trebuie președinte și ar ajunge să se pună prea în serios problema Unirii. Cum de altfel însuși Medvedev a amenințat parcă doar ieri. Și cu ei la granița, apoi poate și alții, nu?, căci oriunde a flegmat vreodată muscalul e de drept al lui și i se cuvine.

    Decât pietricele d-astea aruncate prin bălți, mai bine o analiză aranjată a repetării conștiincioase a iudaicului dicton de partid “noi nu făcuram niciodată nimic nimănui, toți ne urăsc pe degeaba și din invidie”, asumat muncitorește de toți, de la Peskov la Lavrov și până la patriarhul Kiril. Asta și spre deziluzionarea naivilor care mai credeau că măcar Ortodoxia le-a mai rămas și cumva s-ar mai putea face minuni.

  3. „Luați de-aici o felie și nu mai faceți atâta gălăgie, că ajunge la toată lumea!”, zise tov. Medvedev, în timp ce o dâră de salivă i se scurse ușor pe la încheietura buzelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate