vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEDecese inexplicabile la o fabrică de baterii pentru mașini electrice. Poliția face...

Decese inexplicabile la o fabrică de baterii pentru mașini electrice. Poliția face investigații, dar deocamdată nu a găsit vreo pistă în aflarea adevărului

Poliția din nordul Suediei a declarat joi că cercetează decesele inexplicabile a trei bărbați. Aceștia au murit într-o perioadă scurtă de timp după ce au lucrat la o fabrică de baterii pentru vehicule electrice din Arctica, potrivit Breitbart.

Persoanele au murit după ce au lucrat la uzina Northvolt din Skelleftea, la 620 de kilometri nord de Stockholm. Doi dintre ei au murit în ianuarie și februarie. Al treilea muncitor a decedat anul trecut. Doi lucrau la fabrică, iar al treilea era o persoană de la curățenie.

Ziarul local Norran a spus că un angajat care făcea curățenie, în vârstă de 33 de ani, a fost găsit mort în patul său în ianuarie, a doua zi după tura de seară. O lună mai târziu, un angajat de 19 ani a fost găsit tot mort în pat, tot după tura de noapte. Anul trecut, un bărbat de 60 de ani a fost găsit mort pe balcon, tot după ce a lucrat în fabrică.

Anchetatorul de poliție Johan Stabbfors a declarat pentru Associated Press că a fost deschisă o investigație. El a menționat că „există un fel de indiciu că a existat un fel de expunere într-unul dintre cazuri”. Cu toate acestea, a evitat să dea detalii.

Stabbfors a spus că poliția trebuie „să fie deschisă la faptul că pot exista și alte circumstanțe” responsabile pentru decese.

„Dar deocamdată, nu avem nimic”, a spus el despre ancheta care a fost deschisă săptămâna trecută.

Matti Kataja, șeful de comunicații la Northvolt, a declarat pentru radiodifuzorul suedez SVT că compania și-a făcut propriile investigații. Acestea nu au arătat niciun accident sau expunere. Kataja a salutat însă ancheta poliției.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE