ACTUALITATEÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, despre martirii din temnițele comuniste: Sunt rezerva noastră...

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, despre martirii din temnițele comuniste: Sunt rezerva noastră de demnitate și de verticalitate din care încă ne hrănim noi astăzi

ÎPS Teofan a sfințit, duminică, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț un monument dedicat Martirilor și Eroilor din închisorile comuniste. Cu această ocazie, ierarhul a spus că martirii și eroii noștri „își doresc să se mai nască prunci în țara aceasta. Și așteaptă, pe măsura fiecăruia, câte un act de curaj: curaj de a spune adevărul, curaj de a ne schimba noi”, relatează Basilica.

Crucea din piatră este și inscripționată cu versetul evanghelic: „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate că a lor este Împărăția Cerurilor”.

ÎPS Teofan consideră că martirii din temnițele comuniste reprezintă „rezerva noastră de demnitate și de verticalitate” din care „încă ne hrănim noi astăzi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acești eroi se constituie într-un reper moral, a adăugat ierarhul: „Ne arată cât de sus au fost ei și cât de jos suntem mulți dintre noi, cât de mult au rezistat ei ispitei să nu ofere sărutare trădătoare ca Iuda și în câte situații de trădare ne găsim noi astăzi”.

„Aceștia ne arată marele adevăr: Că schimbarea începe cu mine”, a încheiat ÎPS Teofan. La eveniment au luat parte câteva sute de persoane, oficialități locale, precum și oameni de cultură.

Ziua Națională a Martirilor din închisorile comuniste se serbează în fiecare an pe 14 mai.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...