vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, despre martirii din temnițele comuniste: Sunt rezerva noastră...

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, despre martirii din temnițele comuniste: Sunt rezerva noastră de demnitate și de verticalitate din care încă ne hrănim noi astăzi

ÎPS Teofan a sfințit, duminică, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț un monument dedicat Martirilor și Eroilor din închisorile comuniste. Cu această ocazie, ierarhul a spus că martirii și eroii noștri „își doresc să se mai nască prunci în țara aceasta. Și așteaptă, pe măsura fiecăruia, câte un act de curaj: curaj de a spune adevărul, curaj de a ne schimba noi”, relatează Basilica.

Crucea din piatră este și inscripționată cu versetul evanghelic: „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate că a lor este Împărăția Cerurilor”.

ÎPS Teofan consideră că martirii din temnițele comuniste reprezintă „rezerva noastră de demnitate și de verticalitate” din care „încă ne hrănim noi astăzi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acești eroi se constituie într-un reper moral, a adăugat ierarhul: „Ne arată cât de sus au fost ei și cât de jos suntem mulți dintre noi, cât de mult au rezistat ei ispitei să nu ofere sărutare trădătoare ca Iuda și în câte situații de trădare ne găsim noi astăzi”.

„Aceștia ne arată marele adevăr: Că schimbarea începe cu mine”, a încheiat ÎPS Teofan. La eveniment au luat parte câteva sute de persoane, oficialități locale, precum și oameni de cultură.

Ziua Națională a Martirilor din închisorile comuniste se serbează în fiecare an pe 14 mai.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate