duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATELovitură pentru șoferii de mașini electrice. Un stat vrea să introducă o...

Lovitură pentru șoferii de mașini electrice. Un stat vrea să introducă o taxă pe kilometraj, pentru că sunt pierderi mari în bugetul pentru întreținerea drumurilor

În Statele Unite ale Americii, cele mai multe mașini electrice sunt pe coasa de vest, în California. Numărul mare de vehicule electrice a creat o gaură imensă în bugetul statului. California finanțează întreținerea drumurilor din taxa pe benzină. Acum însă, parlamentarii vor să introducă o nouă taxă pentru șoferii de mașini electrice, o taxă bazată pe kilometraj pentru a compensa pierderile. Testarea acestui sistem ar urma să înceapă printr-un proiect-pilot, în luna august, potrivit Yahoo News.

Lauren Prehoda, purtătorul de cuvânt al Caltrans, a declarat pentru publicația de știri ABC7 că întreținerea rețelei rutiere din California costă aproximativ 8,5 miliarde de dolari anual.

„Mare parte” din această sumă provine din taxele pe care statul le încasează de fiecare dată când cineva face plinul. Cu alte cuvinte, California pierde bani atunci când cineva înlocuiește o mașină pe benzină cu un vehicul electric.

Se estimează că aproximativ 1,1 milioane de mașini electrice și 1,3 hibride sunt pe străzile din California.

„În medie, californienii plătesc aproximativ 300 de dolari pe an în taxe de stat pe combustibil. Comparativ, vehiculele electrice au o taxă de înregistrare de 100 de dolari pe an. Aceasta este o pierdere de 200 de milioane de dolari pe an”, a spus Prehoda.

Proiect pilot pentru șoferii de mașini electrice din California

Caltrans propune o soluție numită California Road Charge, care ar înregistra numărul de kilometri parcurși anual și ar taxa șoferii în consecință.

Tariful nu a fost stabilit deoarece taxa de drum rămâne la stadiul de prototip; încă nu este o lege. Cu toate acestea, un simulator de cost de pe site-ul web al programului listează trei opțiuni: 0,02 USD, 0,03 USD și 0,04 USD pe milă (1,6 km). De asemenea, susține că acest sistem ar putea permite unor șoferi să economisească bani.

Americanii vor avea diferite modalități de a raporta distanța parcursă. Ei pot instala în mașina lor un dispozitiv care urmărește automat kilometrajul sau pur și simplu vor putea trimite o fotografie înainte și după cu contorul de parcurs.

Șoferii care sunt interesați să participe la programul pilot se pot înscrie pe site-ul web California Road Charge. Oficialii de stat vor selecta un număr nespecificat de solicitanți în iulie 2024. Acești șoferi li se va cere să efectueze plăți lunare de taxe rutiere între august 2024 și ianuarie 2025. De asemenea, vor trebui să completeze două sondaje despre experiența lor. Statul le va rambursa taxa pe benzină sau taxa de înregistrare a vehiculelor electrice la sfârșitul programului. Pentru a face proiectul mai atractiv, Caltrans va oferi participanților carduri cadou de până la 400 de dolari.

Datele adunate în timpul programului îi vor ajuta pe parlamentari să determine dacă taxa rutieră ar trebui să înlocuiască taxa de stat pe benzină.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE