joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDan Tănasă (AUR), despre declarația președintelui Ungariei legată de Transilvania: Cum e...

Dan Tănasă (AUR), despre declarația președintelui Ungariei legată de Transilvania: Cum e posibil ca președintele României să nu reacționeze la asemenea insulte aduse românilor?

Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de Mureș, Dan Tănasă, critică printr-o postare pe Facebook lipsa unei reacții publice a președintelui Klaus Iohannis la „declarațiile inacceptabile și impardonabile” ale președintelui Ungariei, făcute luni la Kiev, în prezența premierului Florin Cîțu.

Totodată, acesta subliniază lipsa de demnitate națională și „atitudinea de slugă” a autorităților statului. Președintele Ungariei a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, prin care Transilvania revenea României. Acesta a insinuat că România ar fi un „stat ocupant” în Transilvania care „ar aparține”, de fapt, Ungariei.

„De ce tace Klaus Iohannis în cazul declarațiilor fără precedent ale Președintelui Ungariei?

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La trei zile după declarațiile inacceptabile și impardonabile ale Președintelui Ungariei, făcute luni la Kiev, în prezența Premierului Florin Cîțu, Președintele României nu a avut nicio reacție publică.

Președintele Ungariei, Janos Ader, a declarat la Kiev, în prezența lui Florin Cîțu, încă Premier al României, nici mai mult nici mai puțin decât că România este stat ocupant în Transilvania, făcând referire la Trianon. România a „reacționat” printr-un mesaj banal comunicat ambasadorului Ungariei la București.

În termeni diplomatici, reacția Bucureștiului este una de slugă. Ministrul Afacerilor Externe nu l-a deranjat pe ambasadorul Ungariei să-l cheme la minister pentru a-i înmâna o notă de protest. Nu. S-a limitat doar să comunice un mesaj prin care își exprimă dezacordul. Atenție, Bogdan Aurescu nu s-a deranjat nici măcar să iasă cu o declarație de presă. Grija autorităților de la București a fost aceea de a deranja cât mai puțin partea maghiară. Ridicol!

Strict diplomatic vorbind, reacția României trebuia să vină de la omologul Președintelui Ungariei, adică de la nimeni altul decât Klaus Iohannis. Atunci când Ungaria iese cu o declarație la nivel de șef de stat iar România reacționează la nivel de ministru de Externe, nici măcar la nivel de Premier, România se poziționează inferior, la nivelul unei slugi.

Cum e posibil ca Președintele României să nu reacționeze la asemenea insulte aduse românilor? Cum e posibil la Iohannis să nu reacționeze la o asemenea manipulare grosolană a adevărului istoric? Ale cui interese le apără de fapt Klaus Iohannis prin tăcerea sa asurzitoare în fața Ungariei?”, scrie Dan Tănasă.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Profesorul Dan Dungaciu a spus, la scurt timp după eveniment, că este o situație „fără precedent”, întrucât maghiarii presupun că „România este un ocupant precum Rusia și Ungaria o victimă precum Ucraina”.

„Este ceva fără precedent și șocant că autoritățile române nu reacționează! Ce ar trebui să se întâmple ca să reacționeze? Să primească o palmă fizic? Nu văd nicio explicație pentru tăcere. S-a ajuns prea departe!”, a precizat acesta.

Liderul PNL, președintele Camerei Deputaților și fostul premier, Ludovic Orban, a spus că declarațiile președintelui ungar reprezintă o „jignire” și că nu trebuie să rămână fără răspuns.

„Este o declarație belicoasă, o declarație care n-are nicio legătură cu realitatea istorică și care a fost făcută într-un cadru total nepotrivit.

Acolo era cu totul și cu totul alta temă de discuție, iar să faci o legătură între anexarea Crimeei de către Rusia și o decizie care, practic, a fost luată în urma voinței populare exprimate pe baza contextului internațional care exista la finalul războiului este o jignire la adresa României.”, a declarat Ludovic Orban.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

 1. Cum a relatat acest episod G4media?

  A gasit o greseala gramaticala (”strict dimpomatic”) in text (probabil facuta din neatentie) si a punctat pe ea in stirea in care a relatat pozitia lui Dan Tanasa…

  Dar cat de disperat sa fii sa ataci cu orice pret AUR, incat sa te iei de lucruri din astea?
  Omul are o carte scrisa. E evident ca nu e analfabet…

  Si ce a mai facut Dan Tanasa? Nu a avut sapca?

  Sunt de-a dreptul gretosi si infantili G4media…

  In linie cu Realitatea, Digi24, Hotnews. Ca sa stiti cam in ce ape (mizerabile) se scalda, saracii toleranti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE