joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATELudovic Orban reacționează la declarația președintelui Ungariei: Este o jignire la adresa...

Ludovic Orban reacționează la declarația președintelui Ungariei: Este o jignire la adresa României / Rareș Bogdan: Politicienii unguri trebuie să înțeleagă că Transilvania s-a întors acasă

Liderul PNL, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat că declarația președintelui Ungariei, Janos Ader, reprezintă „o jignire” și nu trebuie să rămână fără răspuns. Reacția acestuia vine după ce Ader a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, care consfințea unirea Transilvaniei cu România.

„Este o declaraţie belicoasă, o declaraţie care n-are nicio legătură cu realitatea istorică şi care a fost făcută într-un cadru total nepotrivit. Acolo era cu totul şi cu totul alta temă de discuţie, iar să faci o legătură între anexarea Crimeei de către Rusia şi o decizie care, practic, a fost luată în urma voinţei populare exprimate pe baza contextului internaţional care exista la finalul războiului este o jignire la adresa României”, a declarat Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Potrivit acestuia, „în mod normal o astfel de declaraţie nu poate fi lăsată fără răspuns” din partea autorităţilor de la Bucureşti.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Întrebat dacă la şedinţa coaliţiei s-a discutat şi despre situaţia refugiaţilor din Afganistan, Ludovic Orban a arătat că nu a fost o astfel de discuţie, care va avea însă loc după o documentare foarte amplă. „Şi când va fi necesar, vom discuta şi acest subiect”, a completat liderul PNL, informează Agerpres.

În același registru, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, a spus că este „total nepotrivită” comparația făcută de președintele ungur. El a zis că Florin Cîțu nu i-a dat replica pentru că nu era formatul potrivit.

„Președintele Ungariei a făcut o comparație total nepotrivită, total nepotrivită, între anexarea Crimeei de către Rusia și Tratatul de la Trianon, o aberație totală. A ieșit și Nae din baie, domnul Ciolacu din vacanță, probabil, și s-a trezit să îl atace, că așa dă bine la electorat, pe Florin Cîțu. În primul rând, cred că domnul Ciolacu trebuia să întrebe cum e formatul acelei întâlniri. Ce să facă Florin Cîțu, să ia microfonul, să sară cumva? Nu era o masă rotundă de discuție, nu era un talk show, unde poți să dai replică, nu era așa ceva”, a explicat clujeanul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liderul PNL-ist le-a cerut politicienilor unguri să uite de Transilvania.

„Eu știu că de-a lungul timpului marea durere pentru politicienii maghiari de la Budapesta a fost Tratatul de la Trianon, ei în continuare nu s-au împăcat, au investit 350 de milioane în anul Trianonului doar pe cărți ca să încerce să rescrie Trianonul. Ei trebuie să înțeleagă extrem de clar, nu există nicio comparație, 0 comparație, este o impietate să vorbești despre compararea anexării Crimeei cu ceea ce s-a întâmplat la Trianon, iar Transilvania s-a întors acasă, transilvănenii s-au întors acasă. Noi, eu, dumneavoastră, ne-am întors acasă.

Pentru noi, pentru toți românii, soarele a răsărit și răsare de la București, iar să faci astfel de comparații arată necunoașterea istoriei, pe de o parte, pe de altă parte o impertinență greu de înțeles, dar la nivel de președinte, la nivel de premier, la nivel chiar de ministru de externe cuvintele și reacțiile trebuie foarte bine cântărite”, a continuat Rareș Bogdan, conform b1tv.ro.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate