ACTUALITATELudovic Orban reacționează la declarația președintelui Ungariei: Este o jignire la adresa...

Ludovic Orban reacționează la declarația președintelui Ungariei: Este o jignire la adresa României / Rareș Bogdan: Politicienii unguri trebuie să înțeleagă că Transilvania s-a întors acasă

Liderul PNL, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat că declarația președintelui Ungariei, Janos Ader, reprezintă „o jignire” și nu trebuie să rămână fără răspuns. Reacția acestuia vine după ce Ader a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, care consfințea unirea Transilvaniei cu România.

„Este o declaraţie belicoasă, o declaraţie care n-are nicio legătură cu realitatea istorică şi care a fost făcută într-un cadru total nepotrivit. Acolo era cu totul şi cu totul alta temă de discuţie, iar să faci o legătură între anexarea Crimeei de către Rusia şi o decizie care, practic, a fost luată în urma voinţei populare exprimate pe baza contextului internaţional care exista la finalul războiului este o jignire la adresa României”, a declarat Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Potrivit acestuia, „în mod normal o astfel de declaraţie nu poate fi lăsată fără răspuns” din partea autorităţilor de la Bucureşti.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Întrebat dacă la şedinţa coaliţiei s-a discutat şi despre situaţia refugiaţilor din Afganistan, Ludovic Orban a arătat că nu a fost o astfel de discuţie, care va avea însă loc după o documentare foarte amplă. „Şi când va fi necesar, vom discuta şi acest subiect”, a completat liderul PNL, informează Agerpres.

În același registru, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, a spus că este „total nepotrivită” comparația făcută de președintele ungur. El a zis că Florin Cîțu nu i-a dat replica pentru că nu era formatul potrivit.

„Președintele Ungariei a făcut o comparație total nepotrivită, total nepotrivită, între anexarea Crimeei de către Rusia și Tratatul de la Trianon, o aberație totală. A ieșit și Nae din baie, domnul Ciolacu din vacanță, probabil, și s-a trezit să îl atace, că așa dă bine la electorat, pe Florin Cîțu. În primul rând, cred că domnul Ciolacu trebuia să întrebe cum e formatul acelei întâlniri. Ce să facă Florin Cîțu, să ia microfonul, să sară cumva? Nu era o masă rotundă de discuție, nu era un talk show, unde poți să dai replică, nu era așa ceva”, a explicat clujeanul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liderul PNL-ist le-a cerut politicienilor unguri să uite de Transilvania.

„Eu știu că de-a lungul timpului marea durere pentru politicienii maghiari de la Budapesta a fost Tratatul de la Trianon, ei în continuare nu s-au împăcat, au investit 350 de milioane în anul Trianonului doar pe cărți ca să încerce să rescrie Trianonul. Ei trebuie să înțeleagă extrem de clar, nu există nicio comparație, 0 comparație, este o impietate să vorbești despre compararea anexării Crimeei cu ceea ce s-a întâmplat la Trianon, iar Transilvania s-a întors acasă, transilvănenii s-au întors acasă. Noi, eu, dumneavoastră, ne-am întors acasă.

Pentru noi, pentru toți românii, soarele a răsărit și răsare de la București, iar să faci astfel de comparații arată necunoașterea istoriei, pe de o parte, pe de altă parte o impertinență greu de înțeles, dar la nivel de președinte, la nivel de premier, la nivel chiar de ministru de externe cuvintele și reacțiile trebuie foarte bine cântărite”, a continuat Rareș Bogdan, conform b1tv.ro.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate