marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEInițiativa AUR de modificare a legii cetățeniei în favoarea românilor din comunitățile...

Inițiativa AUR de modificare a legii cetățeniei în favoarea românilor din comunitățile istorice, avizată favorabil de Consiliul Economic și Social

Consiliul Economic și Social (CES) a dat, marți, aviz favorabil inițiativei legislative de modificare a Legii cetățeniei române în favoarea etnicilor de origine română din comunitățile istorice tradiționale din Balcani și Europa, a declarat vicepreședintele AUR Ringo Dămureanu, președintele Comisiei pentru Constituționalitate din Camera Deputaților, preluat de Romanian Global News (RGN).

„Am obținut un succes frumos pe calea promovării inițiativei mele de modificare a Legii cetățeniei române, în favoarea etnicilor de origine română din comunitățile istorice tradiționale din Balcani și Europa. Consiliul Economic și Social a dat aviz favorabil, cu o largă majoritate, acestei inițiative.

Am susținut acest proiect vorbind din bisericuța ortodoxă de la Brezonic, municipiul Bor din Valea Timocului, Serbia. Toți membrii CES care au luat cuvântul au apreciat mult proiectul meu de lege. Sper ca și deputații și senatorii PNL, PSD, USR și UDMR să voteze în favoarea fraților de sânge din Balcani”, a declarat deputatul Ringo Dămureanu, pentru Agerpres.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Modificarea propusă constă în introducea unui nou articol în Legea nr.21/1991 a cetățeniei române cu următorul conținut: cetățenia română se poate acorda, la cerere, cetățeanului străin, al unui stat din Europa, care în mod liber își declară originea română și apartenența la filonul lingvistic românesc, își asumă identitatea culturală română și se declară român de pretutindeni, în înțelesul legii nr.299/2007, republicată, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, cu modificările și completările ulterioare.

Proiectul de lege mai menționează posibilitatea stabilirii domiciliului în țară sau menținerea acestuia în străinătate. Totodată, o altă prevedere este referitoare la copiii minori ai solicitanților de cetățenie română, în sensul că și aceștia dobândesc cetățenia română la solicitarea părinților odată cu cererea acestora sau ulterior, înainte de împlinirea vârstei de 18 ani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

   • Eu cel putin sunt mai rezervat in privinta legilor frumos ambalate.
    Deocamdata noi avem aproximativ 9 milioane de romani plecati din tara in cautare de mai bine.
    Nu vad dece se vor inghesuii altii care au deja au croita o viata in alta parte sa vina in Romania.
    Poate ma insel dar din 89 in 2022 nu am vazut nici o lege promulgata care sa fie pentru binele populatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE