vineri, septembrie 22, 2023
OPINIIO țară ca un azil al groazei

O țară ca un azil al groazei

De data aceasta în toate materialele de presă care rezumă referatele procurorilor pe cazul „azilelor groazei” se arată repetat și apăsat că exploatarea bolnavilor și bătrânilor era făcută pentru „maximizarea profitului”, că „singurul scop al acestora (acuzaților – n.m.) fiind de a realiza sume de bani cât mai mari pe seama beneficiarilor”.

Sigur, scandalul „azilelor groazei” pute mai rău pentru că PESEDE, Firea, Pandele. „A fost nevoie să” se chinuie niște bătrâni ca să mai marcăm un punct electoral, să mai amorsăm o bombă pe bază de șoc emoțional la momentul oportun. Un #altfel, dar același Colectiv.
Nu știi ce te scârbește mai rău: cinismul rețelelor clientelare care gestionau „azilele groazei” sau cinismul celor care, știind despre tragedia trăită zi de zi de niște făpturi umane, au așteptat momentul politic oportun pentru a da drumul la „investigații?”

Oricum ar fi, de această dată este scris clar chiar în celebrele referate ale procurorilor, pâinea și sarea jurnalistului român. Nicio filosofie complicată, nicio corupție genetică, nici abuz în serviciu, nici telepatie, nici nimic.

Niște oameni răi au exploatat oameni vulnerabili pentru bani. La asta se reduce totul.
Iar „asta” nu trece nici dacă pleacă Firea, nici dacă pleacă toți șefii direcțiilor și azilelor. Sistemul nu e corupt, domnu’ Ciolacu. Greșiți. Sistemul e eficient.

Pentru că România toată a devenit, în aceste decenii din urmă, un azil al groazei. Condusă de oameni care-și vând tatăl, mama, fratele pentru bani. Pentru putere. Cu scopul de a „maximiza” profitul. Fără nicio ezitare sau mustrare de conștiință. Pe acest altar nu mai sunt sacrificate resurse naturale sau culturale. Am trecut deja la sacrificii umane – bătrâni, copii, fete. Marfă sexuală, marfă din boală și bătrânețe.

Profitul ucide. Moloh exultă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

 1. „A fost nevoie să” se chinuie niște bătrâni
  pentru ca “se pare” ca nu intereseaza pe nimeni
  ca in orice pixzdarie/primarie
  “se fura” 95%…….
  (19 din 20,
  simplu)

 2. Văd că și „Voluntarii” lui CTP simt o schimbare de vânt:

  https://republica.ro/si-ei-zingrijeau-batrani

  „Dar trăim timpuri stranii. Timpuri în care politicienii care fură de la bătrâni poartă crucea la gât ca formă de protecție față de judecata lumii, timpuri în care artiștii vor să fie cunoscuți mai degrabă ca filantropi și iubitori de divinitate, ca să poată droga bătrâni în liniște și să-i poată ascunde prin clădiri în construcție, punându-le viața în pericol.

  Cum și de ce s-a ajuns aici e mai greu de înțeles. Poate, pur și simplu, ne place să fim mințiți.

  E mai confortabil să credem că omul cu crucea la gât e un om corect și omul care cântă la concerte caritabile e un om bun. Adevărul ar fi tulburător și probabil nu ne place să fim atât de tulburați. Dar a fi în gardă în fața unor persoane care se preocupă să-și construiască o imagine publică din acte de virtute nu e, în aceste vremuri, o idee rea. ”

  Mda, „stranii” și „mai greu de înțeles” – mai ales că vinovatul binecunoscut e mort din ’89.

  Vi-l recomand, ca să vedeți că și ei simt adierea amenințătoare a lui „The Wind of Change”, de The Scorpions:

  https://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ

  Clipul oficial, de milioane! Păstrați-l, poate veți avea ocazia să-l mai folosiți!

  Steagul găurit al României (n-o fi fost nimeni trecut de friguri văzând „gaura” ?), de la cei care voiau „doar” să spună că „am scăpat de stemă (și ce reprezenta ea)” (dar nu găseau steaguri fără!) – de pe la 3:21.

  Priviți-le fericirea, priviți-i și azi (nu-s doar români acolo, evident!). Și poate ne și spuneți de ce.

 3. Ati omis sa amintiti unul dintre beneficiarii hotiilor din Voluntari, o institutie fara scrupule des invocata de familia Pandele – BOR

 4. Mă frec la ochi: d-l AB/BA face teorie „ante ’89” ?

  Eu cred că treaba e mai complicată, contează multe:

  – cine/cum/cât „profit” face (fără, se ajunge la faliment; „profit” zero este PRACTIC imposibil de atins RIGUROS)

  – CE se face cu „profitul”

  – și las altora să mai adauge.

  Domnilor, rugați-vă să nu rămâneți fără bani în Democrație, că nu-i plăcut. Și nici salariați ai Democrației nu-i mult mai bine, de cele mai multe ori. Un trăitor al Democrației care se respectă știe asta, deci trage de „profit”.

  Și nici jocul democratic la scară mare (planetară) nu-l pierdeți din vedere: marii „jucători” fac „profit” ca să îl folosească – și s-ar putea să trăiți să vedeți și pentru ce (dacă chiar nu știți).

  P.S.

  Nici nu puteți critica alegerea momentului: avantajele trebuie exploatate la maxim – nu sărăcimea îi interesează pe ei. BHO a avut un amic electoral (Rahm E. – ajuns edil prin Chicago), ajuns faimos pentru zicerea: „Nu lăsa niciodată o/un criză/scandal să treacă fără să o folosești!”. Așa cum ne-au spus din ’89, Democrația este „un joc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate