ACTUALITATEDan Dungaciu, reacție la declarația lui președintelui Ungariei legată de Crimeea: Fără...

Dan Dungaciu, reacție la declarația lui președintelui Ungariei legată de Crimeea: Fără precedent! Budapesta spune că „România este un ocupant” în Transilvania

János Áder, a comparat, luni, anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, încheiat la finalul Primului Război Mondial, prin care Transilvania revenea României în mod oficial.

Profesorul Dan Dungaciu analizează situația și atrage atenția că această declarație este „fără precedent”, plasând România ca „ocupant” al Transilvaniei, iar Ungaria ca „victimă”, informează Adevărul.

„Comparând Transilvania cu Crimeea, a transmis mesajul că «pax americana» a fost ilegală, că America este un soi de Rusie, că Tratatul de la Trianon este nelegitim și inacceptabil, că este la fel de multă nelegitimitate în ambele cazuri, că România este un ocupant precum Rusia și Ungaria o victimă precum Ucraina.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Este ceva fără precedent și șocant că autoritățile române nu reacționează! Ce ar trebui să se întâmple ca să reacționeze? Să primească o palmă fizic? Nu văd nicio explicație pentru tăcere. S-a ajuns prea departe!

Tot ce face Ungaria la nivel regional este un pretext pentru a-și exhiba agenda politică.”, a declarat Dan Dungaciu.

Totodată acesta a subliniat faptul că Rusiei i-ar conveni politica de presiune asupra României făcută de Ungaria.

„Cred că Rusia a înțeles bine mesajul. Cred că înțelege că Budapesta promovează propria agendă și Rusia nu va reacționa la acest stil de reacție a Budapestei. Rusiei îi convine că Ungaria pune presiune pe România. Moscova a înțeles foarte bine mesajul [Budapestei] doar prin trimiterea președintelui.”, a conchis Dan Dungaciu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. din nefericire pentru bozgor Crimeea apartine Rusiei din punct de vedere istoric, fiind cedata de catre cazaci Ecaterinei cea Mare. Asa cum Transilvania apartine Romaniei, ea fiind Tinut Romanesc prin Unificarea Romaniei Mari, asa si Crimeea apartine Rusiei indiferent cum incearca Ucraina lui Rothschild sa bage batul prin gard, doar-doar iese vreo razmerita. De asemenea REpublica Moldova este a Romaniei Mari, dupa caderea comunismului nu mai exista nici un temei legal si istoric ca acest tinut SA FIE SUB OCUPATIE UCRAINEANA! Romania trezeste-te! cine nu invata din istorie este condamnat sa o repete !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...