luni, martie 27, 2023
ACTUALITATECurtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin...

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin pentru presupuse crime de război

Vineri, Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, motivele fiind crimele de război comise în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse și până in prezent, informează Agerpres.ro.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare împotriva a două persoane în legătură cu situaţia din Ucraina: dl. Vladimir Vladimirovici Putin şi dna Maria Alekseievna Lvova-Belova, comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului în Rusia.”, a precizat CPI într-un comunicat.

Instanţa a mai adăugat că Vladimir Putin „este prezumat responsabil de crimă de război privind deportarea ilegală a populaţiei (copiilor) şi de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă.”

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat cel puţin începând din 24 februarie 2022″, indică în continuare CPI, subliniind că există „motive rezonabile de a crede că dl. Putin este personal responsabil de crimele menţionate mai sus”.

La începutul acestei săptămâni, New York Times transmitea că CPI își propune pregăteşte să lanseze urmăriri penale împotriva unor suspecţi ruşi pentru transferul de copii în Rusia şi pentru lovituri deliberate asupra infrastructurilor civile în Ucraina. Procurorul CPI, Karim Khan, a declarat la începutul acestei luni, după o vizită în Ucraina, că presupusele răpiri de copii fac „obiectul unei anchete prioritare”.

Curtea Penală Internaţională, a fost creată în 2002 cu scopul de a judeca cele mai grave crime comise în lume, și anchetează de mai bine de un an eventuale crime de război sau crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainiei. Rusia şi Ucraina nu sunt membre ale CPI, dar Kievul a acceptat competenţa Curţii pe teritoriul său şi colaborează cu procurorul instanţei.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate