ACTUALITATEO victorie a Armatei Române, în dar de ziua Regelui Mihai

O victorie a Armatei Române, în dar de ziua Regelui Mihai

În cinstea zilei de naștere a Regelui Mihai, la 25 octombrie 1944, Armata Română a anunțat eliberarea orașului Carei, ultima localitate românească aflată sub ocupația hortistă, în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940, anunță, pe Facebook, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

Din anul 1959, în pofida asocierii inițiale cu tradiția monarhică, această zi a fost sărbătorită ca Ziua Armatei Române, în cinstea acțiunilor pe care militarii români le-au purtat în bătălia pentru Ardeal, într-un parcurs glorios dar soldat cu numeroase jertfe pe pământ românesc și, continuând, în Ungaria, Cehia, Slovacia și Austria, precizează sursa citată.

În ziua de 25 octombrie 1944, Regele Mihai împlinea 23 de ani. 

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Mircea Ciobanu- Ziua de naștere a Majestății Voastre cade în aceeași zi cu ziua Armatei Române, 25 octombrie.

Mihai I al României- Este lucrul pe care foștii ofițeri ai armatei române mi-l aduc mereu aminte în scrisorile lor, când mă felicită. Cu ei am comunicat mereu.

M.C.- Bătălia de la Carei a fost amânată anume pentru 25 octombrie. Cunoașteți acest amănunt?

M.- L-am aflat puțin mai târziu. Se sconta pe o victorie și oștașii au dorit să ne facă un dar. A fost un dar pe care l-am păstrat pentru totdeauna în inimă”.

(Mircea Ciobanu- În fața neamului meu. Convorbiri cu Mihai I al României, editura Princeps, Iași, 1995, pag.135)

Regele Mihai, ultimul monarh al României, a trecut la Domnul în 5 decembrie 2017.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Trăiască Armata Română!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...