miercuri, iulie 24, 2024
ACTUALITATEAutoritățile de la Chișinău l-au interzis pe celebrul Goran Bregovici. Artistul a...

Autoritățile de la Chișinău l-au interzis pe celebrul Goran Bregovici. Artistul a fost întors din țară, de la aeroport

Goran Bregovici, cunoscutul artist sârb, a fost interzis pe teritoriul Republicii Moldova, fiind întors de autoritățile de la Chișinău de pe aeroport, unde apucase să aterizeze.

El urma să concerteze la festivalul Gustar, de la Chișinău. La rândul său, Bregovici spune că a fost întors de la aeroport fără o explicație oficială.

„Ne pare rău să vă anunţăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu ţin de organizatorii festivalului sau de artişti. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizaţi pe Aeroportul International Chişinău”, au scris pe Facebook organizatorii evenimentului.

Mai mult ca sigur, măsura are legătură cu decizia Kievului de a-l interzice pe Bregovici, după ce acesta a susținut un concert în Crimeea, după anexarea de către Rusia.

În vârstă de 73 de ani, Bregovici este o legendă a muzicii din Balcani. El s-a născut la Sarajevo și a explodat pe scena muzicală cu celebra trupă Bjelo Dugme. După destrămarea Iugoslaviei, Bregovici a avut o carieră pe cont propriu, concertând în toată lumea cu muzica sa inspirată din folclorul popoarelor din Balcani.

A compus muzica a peste 30 de filme, inclusiv Underground sau Le Train de Vie,  ajungând celebru în întreaga lume.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Maia, sluga penibilă .

    nu e nici cu rușii, dar nici cu românii… e o piesă pusă de Soroș și Bruxelles să facă ce vor ei, păpușă la nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE