ACTUALITATECupa „Antim Ivireanu”. Cum a ajuns o competiţie de rugby să poarte...

Cupa „Antim Ivireanu”. Cum a ajuns o competiţie de rugby să poarte numele unui sfânt

Românii și georgienii îşi dispută, începând cu 2002, cupa Antim Ivireanul în cadrul competiției Rugby Europe Championship.

Cum s-a ajuns ca o competiție de rugby să poarte numele unui sfânt, a explicat Federația Română de Rugby pentru Basilica.ro.

„Având în vedere că suntem două popoare ortodoxe pentru care credința este un pilon important în devenire, Antim Ivireanul reprezenta cel mai bine legătura între cele două țări, pe care le-a ajutat la fel de mult”, explică FRR.

Cupa se înscrie în tradiţia competiţiilor disputate între anumite țări, aspect care ține de istoricul întâlnilor și de rivalitățile sportive.

Trofeul a fost realizat din bronz de un faimos sculptor georgian, fost jucător de rugby, Guia Japaridze.

„Pe trofeu se regăsește inscripționat numele lui Antim Ivireanul și se adaugă în fiecare an numele echipei câștigătoare”, au transmis oficialii FRR. În acest moment rugby-ul românesc nu are un sfânt ocrotitor, însă este o idee pe care o putem lua în considerare pe viitor, anunță Federaţia.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...