News ȘTIRI Cupa „Antim Ivireanu”. Cum a ajuns o competiţie de rugby să poarte...

Cupa „Antim Ivireanu”. Cum a ajuns o competiţie de rugby să poarte numele unui sfânt

Românii și georgienii îşi dispută, începând cu 2002, cupa Antim Ivireanul în cadrul competiției Rugby Europe Championship.

Cum s-a ajuns ca o competiție de rugby să poarte numele unui sfânt, a explicat Federația Română de Rugby pentru Basilica.ro.

„Având în vedere că suntem două popoare ortodoxe pentru care credința este un pilon important în devenire, Antim Ivireanul reprezenta cel mai bine legătura între cele două țări, pe care le-a ajutat la fel de mult”, explică FRR.

Cupa se înscrie în tradiţia competiţiilor disputate între anumite țări, aspect care ține de istoricul întâlnilor și de rivalitățile sportive.

Trofeul a fost realizat din bronz de un faimos sculptor georgian, fost jucător de rugby, Guia Japaridze.

„Pe trofeu se regăsește inscripționat numele lui Antim Ivireanul și se adaugă în fiecare an numele echipei câștigătoare”, au transmis oficialii FRR. În acest moment rugby-ul românesc nu are un sfânt ocrotitor, însă este o idee pe care o putem lua în considerare pe viitor, anunță Federaţia.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate