marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATECum s-a implicat statul în cenzurarea libertății de exprimare în SUA: FBI...

Cum s-a implicat statul în cenzurarea libertății de exprimare în SUA: FBI a cerut „măsuri” împotriva vocilor neconvenabile de pe Twitter / FBI a cerut, inclusiv, sancționarea unor conturi care postau glume „nepotrivite”

Elon Musk a continuat cu devoalarea documentelor interne de la Twitter, prin episodul șase al așa-numitelor „Dosare Twitter”. De data aceasta, prin intermediul jurnalistui Matt Taibi, au apărut documente privind legăturile nefirești dintre FBI, agenția federală de investigații a SUA și gigantul Twitter. Practic, documentele făcute publice arată o relație de subordonare între FBI și Twitter, în care agenția guvernamentală indica companiei pe cine să sancționeze, relevă Punctul de Fierbere.

„Între ianuarie 2020 și noiembrie 2022, au existat peste 150 de e-mailuri între FBI și fostul șef al Twitter Yoel Roth… În număr surprinzător de mare sunt solicitările FBI ca Twitter să ia măsuri în privința dezinformării electorale, să suspende inclusiv conturi care publicau glume electorale”, a menționat jurnalistul.

Taibbi a subliniat că structura internă a FBI specializată în rețele sociale, înființată după alegerile prezidențiale din 2016, a ajuns să numere „80 de agenți” care monitorizează interferențele străine, notează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

FBI nu a iertat nimic, cerând inclusiv sancționarea unor conturi care publicau glume sau satiră. Taibbi a evidențiat alte două conturi ale căror tweet-uri erau în mod clar glume, subliniind: „Din cele șase conturi menționate patru au fost suspendate”.

Jurnalistul a devoalat un e-mail din 5 noiembrie 2022 în care FBI semnala Twitter o listă lungă de conturi care „ar putea justifica măsuri suplimentare”. Twitter a răspuns cu o listă de conturi în cazul cărora a luat măsuri, inclusiv cel al actorului Billy Baldwin.

„Multe dintre conturile de mai sus au fost de natură satirică, aproape toate au avut impact scăzut, iar unele au fost suspendate, majoritatea cu o scrisoare generică <<Mulțumesc, Twitter>>”, a raportat Taibbi.

El a reprodus și reacțiile câtorva dintre utilizatorii de Twitter ale căror conturi au fost semnalate de FBI, majoritatea declarându-se șocați de dezvăluirile #TwitterFiles.

O altă situație scandaloasă este aceea în care FBI a împărtășit informații confidențiale cu Twitter.„ Cu ce altă firmă ar fi FBI-ul de acord să împărtășească „fără impedimente” informațiile clasificate?”, se întreabă retoric Matt Taibi.

„În loc să urmărească prădătorii sexuali, pedofilii sau teroriștii, FBI are agenți care analizează și semnalează în masă postările pe rețelele sociale. Nu ca parte a vreunei anchete penale, ci ca o operațiune de supraveghere permanentă. Oamenii nu ar trebui să fie de acord cu asta”, a adăugat Taibbi.

Proprietarul Twitter, Elon Musk, le-a permis jurnaliştilor independenţi Matt Taibbi şi Bari Weiss să investigheze și să scrie despre aşa-numitele „Dosare Twitter”.

Într-un episod al „Dosarelor”, Elon Musk a făcut publice documentele care arată cum Twitter a cenzurat în favoarea democraților și a lui Biden.

Într-un alt episod, Musk a dezvăluit cum au fost sancționate conturile medicilor care nu au fost de acord cu măsurile de carantină propuse de administrația Biden și de dr. Faucci. Cenzorul principal la Twitter era Yoel Roth, un personaj care susținea accesul minorilor la matrimoniale online pentru homosexuali.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Nu mai aratati spre altii si la voi se baga pumnul in gura la greu.Ca asa e la patrioti.De fapt in toata lumea asazisa libera s-a ales praful de libertatea cuvantului.Ne asteapta un viitor frumos n-am ce spune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE