ACTUALITATEAna Brnabici, premierul Serbiei: Copiii sunt cel mai în siguranță la școală

Ana Brnabici, premierul Serbiei: Copiii sunt cel mai în siguranță la școală

Premierul Serbiei, Ana Brnabici, a anunțat luni că nu se ia în calcul închiderea școlilor, pentru că acolo copiii se află în cea mai mare siguranță, informează B92.

Ea a precizat că printre măsurile ce se vor lua nu va fi și aceea de a restricționa accesul copiilor la școală. Deocamdată, Serbia raportează una dintre cele mai mici rate ale mortalității.

Reamintim că în țara vecină nu s-a practicat închiderea dură decât pentru foarte puțin timp, evenimentele sportive și culturale cu public fiind permis pe aproape tot parcursul anului.

„Avem una dintre cele mai mici rate ale mortalității din Europa și din lume. Rata mortalității este de 1,3% și doar câteva țări din Europa au una mai mică. Următoarea măsură restrictivă pe care o mai putem implementa este o interdicție asupra deplasării, dar nu ne-am dori asta. Știm că asta este următoarea măsură, dar nu ne gândim la ea pentru că sperăm că actualele măsuri vor da rezultate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Sunt absolut pentru continuarea funcționării școlii și copiii sunt în siguranță în școli. Avem 39 de infectați în școlile primare, 20 sunt la Belgrad și 52 de elevi infectați în școlile secundare dintre care 22 sunt la Belgrad. Elevii și profesorii sunt disciplinați și măsurile sunt respectate, așa că școlile vor continua să funcționeze”, a declarat prim-ministrul din țara vecină.

Serbia a raportat 2 813 de infecții noi și 21 de noi decese pentru ziua de 15 noiembrie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...