sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEAna Brnabici, premierul Serbiei: Copiii sunt cel mai în siguranță la școală

Ana Brnabici, premierul Serbiei: Copiii sunt cel mai în siguranță la școală

Premierul Serbiei, Ana Brnabici, a anunțat luni că nu se ia în calcul închiderea școlilor, pentru că acolo copiii se află în cea mai mare siguranță, informează B92.

Ea a precizat că printre măsurile ce se vor lua nu va fi și aceea de a restricționa accesul copiilor la școală. Deocamdată, Serbia raportează una dintre cele mai mici rate ale mortalității.

Reamintim că în țara vecină nu s-a practicat închiderea dură decât pentru foarte puțin timp, evenimentele sportive și culturale cu public fiind permis pe aproape tot parcursul anului.

„Avem una dintre cele mai mici rate ale mortalității din Europa și din lume. Rata mortalității este de 1,3% și doar câteva țări din Europa au una mai mică. Următoarea măsură restrictivă pe care o mai putem implementa este o interdicție asupra deplasării, dar nu ne-am dori asta. Știm că asta este următoarea măsură, dar nu ne gândim la ea pentru că sperăm că actualele măsuri vor da rezultate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Sunt absolut pentru continuarea funcționării școlii și copiii sunt în siguranță în școli. Avem 39 de infectați în școlile primare, 20 sunt la Belgrad și 52 de elevi infectați în școlile secundare dintre care 22 sunt la Belgrad. Elevii și profesorii sunt disciplinați și măsurile sunt respectate, așa că școlile vor continua să funcționeze”, a declarat prim-ministrul din țara vecină.

Serbia a raportat 2 813 de infecții noi și 21 de noi decese pentru ziua de 15 noiembrie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE