sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATECum manipulează Hotnews pentru a induce ideea că românii produc mai multă...

Cum manipulează Hotnews pentru a induce ideea că românii produc mai multă mizerie decât străinii. Cu adresă la religia majoritară

Vineri, 24 iunie, Hotnews a publicat articolul Bine ați venit în fundul grădinii (Maicii Domnului)!” sau cum îi așteaptă gunoaiele noastre pe turiștii și influencerii străini. Un studiu de caz: trenul de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord, în care se pedalează pe ideea că românii trăiesc printre gunoaie, deșeurile fiind o problemă „de nerezolvat în România”.

Deși se insinuează ideea că România ar fi o țară plină de gunoaie, de fapt introducerea se bazează o singură imagine cu gunoaie, obținută în 2021 și apoi în 2022 de pe ruta trenului care face legătura între aeroportul Otopeni și Gara de Nord.

Peste tot în articol se subliniază ideea că românii sunt excepțional de needucați.

„Gunoaiele care pot fi văzute din tren între aeroportul Otopeni și Gara de Nord nu reprezintă o excepție. Dacă insiști să te comporți ca un occidental și să mergi mai departe cu „cel mai sustenabil mijloc de transport”, spre Brașov, vei vedea din nou munți de gunoaie.

Mi-am cumpărat un bilet de 48,6 lei, m-am urcat în tren și am rămas cu privirea ațintită pe geam. Nu au trecut mai mult de 20 de minute că gunoiul românesc mi-a spus, din nou, „bun venit”. Între Buftea și Chitila mi-am dorit ca CFR-ul să meargă pentru prima oară îndeajuns de repede încât să nu poată vedea nimeni rămășițele provenite din lipsa de educație a românilor”, a scris autoarea Luminița Mîndrilă.

În realitate, pentru a arăta o fotografie cu „munții de gunoaie” din România, autoarea a folosit o fotografie care nu este…din România. Imaginea care ilustrează articolul este produsă de Alamy / Profimedia, o agenție din străinătate.

Mai mult, chiar în articol este preluată mărturia lui Carlo, un italian, care  „nu consideră că România este o țară murdară. Roma este mai rău decât Bucureștiul”.

Putem confirma. Iată imagini din 2021 cu munții de gunoaie formați la doi pași de un monument istoric din patrimoniul universal al umanității: Colloseum-ul.

Sursa foto: www.lextown.it

Ca o mărturie personală a autorului: gunoaie pe lângă calea ferată am observat și în Franța și în Italia și în Spania. Și-ar permite Hotnews să scrie că francezii, ibericii sau italienii sunt needucați pentru că sunt catolici, așa cum insinuează despre români și religia lor majoritară?

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

  1. Poate cimpanzeii citesc Hotnews,norocul lor ca nu stiu sa citeasca. Iar vrajeala ca si-a cumparat un bilet de 48,6 lei depaseste orice imaginatie pe care nici el nu crede.

  2. gunoaie arunca oamenii fara Dumnezeu, astia de teapa celor de la hotnews si a celor care le apreciaza latraturile, un crestin adevatat nu arunca niciodata, pentru ca e luminat de Dumnezeu si de Biserica. Stapanii astora de la hotnews, si cu concursul multora dintre ai nostri, sa recunoastem, au transfornat tara din Gradina Maicii Domnului in ce este ea acum. Diferenta intre noi si tarile asa zis civilizate e ca la ei vin cateva masini de curatat si aduna balegarul lasat in urma de ‘civilizati’. Erau munti de gunoaie la propriu pe strazi la Napoli, Piazza dei Fiori de la Roma arata ca dupa bombardament cand am ajuns eu, asa ceva nu am gasit in Romania, chiar asa jegoasa cum a ajuns ea azi.

  3. Foarte interesant, parcă-i concurs de ignorat evidența: țiganii. La fel ca-n cazul mamelor minore. De altfel am tot observat stilul ăsta, se smiorcăie pe net de cât de necivilizați sunt românii în avion, să zicem, că se-ntind pe scaune, râgâie, se-mbată, fac scandal dar când pun poze inevitabil constați că e vorba de țigani de fapt. Bine că principala grijă a conservatorilor e să nu creadă ca sunt rasiști (și alte cuvinte magice inventate) ăia care oricum îi urăsc de mult.

    Nu așa se combate genul ăsta de articole, cu “ba nu”uri de bun simț dar anemice, căci ăia știu foarte bine că premisa de la care pleacă e reală. Se acceptă, deci, premisa și se răspunde prin poze din toate ghetourile astea nenorocite, de la Ferentari la Detroit, unde se scaldă la unison oprimarea în fluvii de gunoaie, căci de oprimată ce e nu-și poate strâne și arunca propriul gunoi la tomberon, de ajunge ăla de la bloc să plătească în plus pentru salubrizarea pe stradă, unde o lasă oprimații din maghernițe ca să fenteze nevoia de contract.
    Se plusează apoi nonșalant cu sugestia pedepsei capitale pentru aruncarea de gunoi. Politici verzi, nu? Salvăm planeta la modul concret. Dacă aportul tău la societatea în care trăiești nu-i nici măcar neutru, atunci pa. Să vedem, le convine? Cum, de ce nu? Doar ar fi vorba de românii ăia religioși care vă stau în gât, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate