luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMarius Oprea, aviz favorabil pentru Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității...

Marius Oprea, aviz favorabil pentru Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Istoricul este susținut de AUR

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, miercuri, candidaturile Sulfinei Barbu şi Marius Oprea pentru funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), devenită vacantă după expirarea mandatului Sulfinei Barbu, informează Agerpres.

Comisiile au fost sesizate în 18 mai de Birourile permanente reunite privind adresa preşedintelui CNSAS referitoare la expirarea mandatului de membru al Sulfinei Barbu.

Sulfina Barbu a susţinut, la audierea sa, că a fost ministru al Mediului, deputat şi preşedintele comisiei de Administraţie amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, ministru al Muncii şi din 2017 a ocupat funcţia de membru în Colegiul Naţional, pentru un mandat de 6 ani, suspendându-se atunci din PNL.

Marius Oprea, candidat din partea grupului AUR, a menţionat că a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti în 1988, cu doctorat în istoria securităţii, menţionând şi că a publicat cărţi legate de acest subiect şi că a condus în 2005 Institutul de Investigare a crimelor comunismului.

Membrii comisiilor au avizat cu majoritate de voturi candidatura celor doi, pe motiv că amândoi îndeplinesc condiţiile legale, urmând ca plenul Parlamentului să decidă cine va ocupa această funcţie.

A fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, a condus IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc) și a elaborat legislația după care funcționează CNSAS. În prezent, activează ca jurnalist și cercetător la Institutul Român de Istorie Recentă (IRIR).

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate